שבלולי בצק עלים דקים עם גבינות טובות ופטריות פורצ'ני. אמא שלי מספרת שכאשר הייתי ילדה אני זאת שנתתי את השם למנה הזאת - ציקלונים - ועד היום היא מכינה את השבלולים האלה באופן קבוע ליום ההולדת שלי.
מתאים לאירוח קליל ולבראנץ'.
מצרכים:
חבילת בצק עלים מופשרת על בסיס חמאה
תערובת גבינות: קשקבל, שמנת, סנט מור, ברי, קממבר
1/2 כוס בצל מטוגן יבש
3 כפות פטריות פורצ'יני קצוצות דק מאוד
אופן הכנה:
- מערבבים את הגבינות, בצל מטוגן ופורצ'יני יחדיו.
- מחלקים את הבצק המרודד לשלושה מלבנים.
- מורחים כל מלבן בתערובת הגבינות, המלית צריכה לכסות את כל המלבן.
- מגלגלים לרולדה.
- מקפיאים למשך כשעתיים (על מנת שיהיה נוח לחתוך בקלות).
- מוציאים מהמקפיא ופורסים לעיגולים דקים.
- מסדרים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות עד הזהבה.
הערות:
- אפשר לשים איזה גבינות שאוהבים, חשוב שאחת הגבינות תהיה גבינה רכה למריחה.
- במקום פורצ'יני ניתן לשים: זיתים שחורים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן
[divider]