אופן בישול הקינואה והשילוב עם זוקיני מוקפצים ומיץ לימון עושים פלאים! הקציצה הכי טעימה שיש. גם אנשים שלא מחבבים קינואה יאהבו אותה.
מצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
4 שיני שום טריות וכתושות
2 ענפי טימין גדולים
1 זוקיני גדול חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני חתוך לקוביות
1/2 כפית שטוחה תערובת תבלינים הודית (או קארי)
מלח
פלפל לבן
500 גרם (2.5 כוסות) קינואה
מיץ מלימון אחד
3 כפות שטוחות פירורי לחם (אופציונלי)
4 כפות שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
- במחבת רחבה מאדים עם 2 כפות שמן זית בצלים, שום וטימין עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את הזוקיני והקישוא וממשיכים לאדות עד להזהבה.
- מתבלים במלח, פלפל לבן ותערובת תבלינים הודית.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה במשך 20 דקות עד שהיא רכה, מסננים ושוטפים במים קרים (תהליך בישול זהה לבישול פסטה).
- טוחנים במעבד מזון את תערובת הקישואים והקינואה עד לקבלת מחית אחידה.
- מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לבן.
- מעבירים לקערה את התערובת, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות, מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים קלות את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן
[divider]