קציצות קינואה עם זוקיני לימון וטימין

מאת: batchen2278

בריאות, משביעות, קלות להכנה ובעיקר מאוד טעימות - קציצות קינואה עם קישואים ובצל מטוגן שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו

אופן בישול הקינואה והשילוב עם זוקיני מוקפצים ומיץ לימון עושים פלאים! הקציצה הכי טעימה שיש. גם אנשים שלא מחבבים קינואה יאהבו אותה.

מצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
4 שיני שום טריות וכתושות
2 ענפי טימין גדולים
1 זוקיני גדול חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני חתוך לקוביות
1/2 כפית שטוחה תערובת תבלינים הודית (או קארי)
מלח
פלפל לבן
500 גרם (2.5 כוסות) קינואה
מיץ מלימון אחד
3 כפות שטוחות פירורי לחם (אופציונלי)
4 כפות שמן זית לטיגון

אופן הכנה:
- במחבת רחבה מאדים עם 2 כפות שמן זית בצלים, שום וטימין עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את הזוקיני והקישוא וממשיכים לאדות עד להזהבה.
- מתבלים במלח, פלפל לבן ותערובת תבלינים הודית.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה במשך 20 דקות עד שהיא רכה, מסננים ושוטפים במים קרים (תהליך בישול זהה לבישול פסטה).
- טוחנים במעבד מזון את תערובת הקישואים והקינואה עד לקבלת מחית אחידה.
- מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לבן.
- מעבירים לקערה את התערובת, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות, מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים קלות את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

[divider]