עוגת שוקולד פאדג' ללא קמח (בלי מוצרי חלב)

מאת: raheli

ה-עוגה שלכם לפסח! עוגת פאדג' שוקולד רכה ועשירה בטירוף שמכינים עם קערה אחת ומטרפה. ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה

סטריפ משהו טעים
אם יש שבוע אחד שאני מחכה לו כל השנה זה השבוע של פסח. אני יודעת, זה נשמע מוזר, אבל פסח הוא אחד החגים האהובים עלי. לא רק שאני יכולה לחיות על מצות (רטובות עם ממרח שוקולד) אני גם לגמרי מאוהבת בתקופה הזאת שהקור מפנה את מקומו לשמש עדינה.

השבוע הזה הוא גם אחד המאתגרים מבחינת אוכל. בכל זאת, אחרי שמתרגלים לפתוח את הבוקר עם סנדביץ' חביתה ולסגור אותו עם עוגת שמרים, קצת קשה למצוא אלטרנטיבות ראויות.

מצד שני, חכו שתטעמו את העוגה שלפניכם ותגלו שלפעמים משוכות הן דרך נהדרת להפוך מכשול למעלה.

עוגת השוקולד הזאת מלווה אותי, בגרסתה המקורית, כבר כמה שנים והיא אפילו פורסמה לפני שנתיים כאן באתר והתברגה מהר מאוד למקום השני ברשימת המתכונים הנצפים ביותר עם למעלה מ-100,000 כניסות ואלפי לייקים ושיתופים. ולא בכדי.

מדובר בעוגה שלא רק קל מאוד להכין – רק מערבבים את המצרכים בקערה ומעבירים לתנור – אלא שהמרקם שלה, שנע בין פאדג' לבראוניז, עם שכבת טראפלס שוקולד מעל! מצליח לקצור כל כך הרבה מחמאות שאף אחד לא יאמין שביליתם חצי שעה במטבח כדי להכין אותה. ואגב, אתם גם לא חייבים לספר (מבטיחה לא לגלות).

ומילה לגבי העדר מוצרי החלב – במקרה הזה, לא רק שלא תרגישו לרגע שחסרה לכם חמאה או שמנת, אלא שהגרסה הזאת עולה בעיני על זו החלבית כי היא מאפשרת לשוקולד לבלוט יותר ועל הדרך מוסיפה לעוגה רכות ועושר.

ושנייה לפני שאני שולחת אתכם לרוץ למטבח ולהכין אותה, בואו נדבר רגע על הפיל הקטן שאתם בטח קצת חוששים ממנו – דפי השוקולד מעל! במקום שאכתוב מלא ואסביר כמה פשוט להכין אותם, 10 דקות כולל זמן הקירור, למקרה שאתם תוהים, אני אשלח אתכם לצפות בסרטון ולגלות בעצמכם כמה זה קל ומהיר וכמה התוצאה עולה באלפי מונים על דקות ההשקעה.

ואם בסרטון עסקינן, תרשו לי בנימה אישית להגיד המון תודה ללירם שגם ערך את הסרטון וגם היה הרוח החיה מאחוריו. זה לא מובן מאליו לפנות כל כך הרבה שעות בשביל להגשים חלומות קטנים של אחרים ולהפוך אתגר למציאות. ואף מילה על המשוכות שצצו בדרך, קצת כמו העוגה הזאת, בסוף גם הן יהפכו למעלה.

מאחלת לכם חג שמח ומתוק ומחכה לראות איך יצאה לכם העוגה.


עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפלס שוקולד ודפי שוקולד קראנץ'


מצרכים (תבנית עגולה 18 או 20):
140 גרם שוקולד מריר
130 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קוקוס
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
55 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד קראנץ':
150 גרם שוקולד מריר
כפית שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה)
3 כפות פולי קקאו

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד ושמן קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מוסיפים סוכר וטורפים.
- מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
- מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 25 דקות ולא דקה יותר. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.
- מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).
- דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. מוסיפים שמן צמחי ומערבבים היטב.
- משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה, לגובה של 2-3 מ"מ ומפזרים פולי קקאו. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
- שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר (אלא אם כן חם מאוד ואז עדיף מקרר). ובכל מקרה, אם שומרים במקרר, מומלץ מאוד לאכול אותה כשהיא נחה לפחות שעה מחוץ למקרר.

DSC_0348-גובה

הערות חשובות:
- אפשר לוותר על דפי השוקולד ולקשט את העוגה עם תותים חצויים וגילופי שוקולד שמכינים עם קולפן וחפיסת שוקולד מריר.
- אופציה נוספת להגשה: טוחנים 10 תותים עם כפית מיץ לימון וכף אבקת סוכר ומגישים את רוטב התותים על צלחת עם העוגה. החמצמצות של התותים תשתלב מעולה עם המתיקות של העוגה.
- כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים.
- ובהמשך לסעיף הקודם, ממש חשוב כאן קקאו איכותי כי עליו מתבססת העוגה.
- למרות שמכינים את העוגה בתבנית די קטנה יחסית (קוטר 18 או 20) היא מספיקה בלי בעיה ל-15 אנשים לפחות. בגלל שמדובר בעוגה מאוד עשירה ופאדג'ית, מומלץ מאוד לחתוך פרוסות יחסית דקות ממנה. אם בכל זאת אתם רוצים להכין אותה בתבנית גדולה (24/26) פשוט תכפילו כמויות.

DSC_0611-2000

[divider]

רוצים לדעת ראשונים מה עולה בקרוב? בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – https://www.instagram.com/raheli/

צילום ומתכון: רחלי קרוט | עריכת וידאו: לירם ברהום | מוזיקה: www.bensound.com