מתכון לקיש ירקות או: צבעוניות של קיץ

מאת: raheli

הוא אמנם נראה מרשים אבל בפועל מדובר בהכנה פשוטה ומהירה שבסופה יתקבל קיש ירקות צבעוני שיקצור המון מחמאות. טור חדש בכל חמישי

קיש ירקות
FOODPAGE_STRIP_600x95

רגע לפני ששרון (ע"ע חברה טובה) קפצה אלי לצהריים, מצאתי את עצמי משוטטת כרגיל בבלוגי אוכל בעולם. בין שלל התמונות המגרות גיליתי תמונה אחת שמיד שבתה לי את הלב. והבטן.


הצבעוניות המסקרנת, האסתטיקה והיופי וכמובן שילוב הטעמים בין הירקות לבצק מיד גרמו לי להזכר בגזרים הצבעוניים שנחו במקרר.

כבחורה אימפולסיבית, בעיקר בכל מה שקשור באוכל, הבנתי מיד שאין טעם לדחות את הדהירה למטבח וב-10 דקות שנותרו עד ששרון הייתה אמורה להגיע, קפצתי לירקן כדי לקנות קישואים ובצק פריך כדי לקצר את תהליך ההכנה (אם כבר ליבש את החברה בזמן שאני משחקת במטבח, לפחות שזה יהיה כמה שיותר מהר).

רבע שעה אחר כך (באמת!) הקיש כבר נכנס לתנור. הכוונה הייתה בעיקר לנסות את שיטת ההכנה ופחות להתעמק בתיבול או ברויאל (תערובת הביצים והשמנת שמחזיקה את הירקות וממלאת את הקיש). באופן מפתיע, או שלא, דווקא העדר התיבול הדומיננטי והשימוש הצנוע במלח ופלפל גרמו לירקות לבלוט בטעמם. אם אתם רוצים בכל זאת לגוון הנה כמה אופציות:

ניתן להוסיף לתערובת הרויאל רוזמרין או טימין קצוצים, מעט גבינה בולגרית או כחולה מפוררת, 1/2 כפית צ'ילי גרוס, פרמזן ואפילו גבינה לבנה שנשארה במקרר. הדבר היחיד שחשוב הוא הביצים והשמנת המתוקה, עם כל השאר אתם מוזמנים לשחק.

עוד אופציה מעניינת היא לפזר לפני האפייה צנוברים שגם מוסיפים פריכות עדינה וגם מראה מפתה.

בתיאבון וסוף שבוע מקסים וטעים! (נתראה בחמישי הבא)


[caption id="attachment_3781" align="alignleft" width="230"] שלבי ההכנה. צילום: רחלי קרוט[/caption]

מצרכים:
בצק פריך מוכן (אתם כמובן יכולים להכין גם בבית)
1 קישוא
1 זוקיני
3 גזרים צבעוניים (סגול, לבן, כתום) או 3 רגילים
1 בטטה

לרויאל:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38 או 32 אחוז
2 ביצים
100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה, פרמזן, תום, גרויר, קשקבל)
כף קמח
מלח ופלפל


אופציונלי (תוספת לרויאל):
100  גרם גבינה בולגרית או 70 גרם גבינה כחולה
תיבול: רוזמרין קצוץ, טימין קצוץ, צ'ילי גרוס (עדיף רק אחד מהם)


אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מפשירים את הבצק הפריך לפי ההוראות על גבי האריזה או מכינים אחד בבית.
• משטחים את הבצק על גבי תבנית קיש (גודל 26), בתחתית ובדפנות. נפטרים משאריות בצק.
• מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ומעבירים למקפיא.
• קולפים את הבטטה (את הקישוא, הזוקיני והגזר אין צורך לקלף) ופורסים לרוחב, עדיף עם מנדולינה, לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ. מניחים בצד. חשוב מאוד לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.
• בקערה מערבבים את כל מצרכי הרויאל. אם מוסיפים גבינה בולגרית מפוררים אותה היטב.
מרכיבים ואופים: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, שופכים מעל חצי מהרויאל ומתחילים לסדר את הירקות מסביב כשהם במאוזן, קודם מעמידים את הירקות שצמודים לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח (ראו תמונה) ולאחר מכן נכנסים פנימה. מקפידים ליצור צבעוניות מגוונת כך שלא יהיו מקומות עם יותר מדי מירק אחד. זה גם פחות טעים וגם פחות יפה. אם חלק מהירקות לא רוצים לעמוד כמו שצריך, חותכים להם את התחתית בקו ישר או חותכים אותם דק יותר כדי שיוכלו להתקפל. נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של ירקות? הכניסו אותם בין הרווחים.
• שופכים מעל את הרויאל שנשאר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות. אופים במשך 45 דקות או עד שהירקות והקיש מזהיבים.
• מצננים מעט ומגישים.




[caption id="attachment_3789" align="aligncenter" width="486"]קיש ירקות ככה הוא נראה בפנים. צילום: רחלי קרוט[/caption]

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקיש שלכם בקבוצת הפייסבוק