רגע לפני ששרון (ע"ע חברה טובה) קפצה אלי לצהריים, מצאתי את עצמי משוטטת כרגיל בבלוגי אוכל בעולם. בין שלל התמונות המגרות גיליתי תמונה אחת שמיד שבתה לי את הלב. והבטן.
לרויאל:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38 או 32 אחוז
2 ביצים
100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה, פרמזן, תום, גרויר, קשקבל)
כף קמח
מלח ופלפל
אופציונלי (תוספת לרויאל):
100 גרם גבינה בולגרית או 70 גרם גבינה כחולה
תיבול: רוזמרין קצוץ, טימין קצוץ, צ'ילי גרוס (עדיף רק אחד מהם)
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מפשירים את הבצק הפריך לפי ההוראות על גבי האריזה או מכינים אחד בבית.
• משטחים את הבצק על גבי תבנית קיש (גודל 26), בתחתית ובדפנות. נפטרים משאריות בצק.
• מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ומעבירים למקפיא.
• קולפים את הבטטה (את הקישוא, הזוקיני והגזר אין צורך לקלף) ופורסים לרוחב, עדיף עם מנדולינה, לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ. מניחים בצד. חשוב מאוד לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.
• בקערה מערבבים את כל מצרכי הרויאל. אם מוסיפים גבינה בולגרית מפוררים אותה היטב.
• מרכיבים ואופים: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, שופכים מעל חצי מהרויאל ומתחילים לסדר את הירקות מסביב כשהם במאוזן, קודם מעמידים את הירקות שצמודים לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח (ראו תמונה) ולאחר מכן נכנסים פנימה. מקפידים ליצור צבעוניות מגוונת כך שלא יהיו מקומות עם יותר מדי מירק אחד. זה גם פחות טעים וגם פחות יפה. אם חלק מהירקות לא רוצים לעמוד כמו שצריך, חותכים להם את התחתית בקו ישר או חותכים אותם דק יותר כדי שיוכלו להתקפל. נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של ירקות? הכניסו אותם בין הרווחים.
• שופכים מעל את הרויאל שנשאר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות. אופים במשך 45 דקות או עד שהירקות והקיש מזהיבים.
• מצננים מעט ומגישים.