שרלוט פירות אדומים

מאת: sshimshon

שרלוט פירות אדומים - מוס וניל מסקרפונה, קומפוט של פירות אדומים, ו-lady fingers. כמה יפה, ככה טעים

מצרכים ללשונות חתול - Lady Fingers:
120 גרם חלמון
85 גרם סוכר
90 גרם חלבון
55 גרם קמח לבן
אבקת סוכר לאיבוק

מצרכים לקומפוט פירות אדומים:
4 גר ג'לטין + 24 מ"ל מים קרים
250 גרם תותים טריים חתוכים לקוביות
200 גרם מחית של פירות אדומים
50 גרם סוכר

מצרכים לקרם מסקרפונה-וניל ושמן זית:
6 גר ג'לטין + 36 מ"ל מים קרים
75 מ"ל שמנת 38%
90 גרם סוכר
2.5 מקלות וניל
26 מ"ל שמן זית
375 גרם מסקרפונה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת לשונות החתול.
מחממים תנור ל-210 מעלות.
מקציפים חלבונים עם 35 גרם סוכר לקצף חזק ומניחים בצד.
מקציפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר.
מקפלים את הקמח לקציפת החלמונים.
מקפלים את קציפת החלבון למסה הקודמת.
מעבירים את התערובת למגש אפייה ומאבקים באבקת סוכר.
ממתינים 5 דקות ומאבקים שוב באבקת סוכר.
אופים בתנור למשך 6-7 דקות. לא יותר!
מוציאים ומצננים.

מכינים את הקומפוט.
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
מחממים בסיר את התותים עם הסוכר למשך 4 דקות.
מוסיפים לסיר את מחית הפרות האדומים ומחממים למשך דקה נוספת.
מסירים מהאש ומערבבים לתוך התערובת את הג'לטין, עד שהוא נמס בצורה מלאה.
מצננים את הקומפוט ושופכים אותו לתוך גליל.
מקפיאים את הגליל בפריזר למשך מספר שעות.
כשגליל הקומפוט קפוא מתחילים בהכנת קרם מסקרפונה-וניל ושמן זית.

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר.
מוסיפים לסיר את הווניל, מערבבים, מסירים מהאש ומכסים את הסיר.
נותנים לסיר לעמוד למשך 20 דקות כדי לקבל טעם וניל עשיר במיוחד.
ממיסים את הג'לטין בתוך התערובת.
טוחנים את התערובת בבלנדר מוט ותוך כדי מוסיפים בצורה הדרגתית את שמן הזית.
לאחר מכן מוסיפים את המסקרפונה, בכל פעם שליש, ומוסיפים לטחון לקבלת מרקם חלק וקרמי.

הרכבת העוגה:
מגלגלים את גליל הקומפוט הקפוא בתוך בצק לשונות החתול. חותכים את הבצק שלא תהיינה שאריות, והוא יעטוף בצורה מושלמת את הגליל.
מכניסים את כל הגליל העטוף לתוך גליל רחב יותר, ומזלפים את קרם המסקרפונה מסביב.
יש לשים לב שקרם המסקרפונה מכסה את כל הצדדים כמו שצריך, אחרת יווצרו "חורים" ודפנות העוגה לא יהיו חלקות.

הערות:
** כדאי להכין תחתית של בצק פריך על מנת שהגליל יישב עליו בצורה נוחה להגשה.
** חייבים להפשיר את העוגה לפחות 3-4 שעות במקרר לפני ההגשה.
** אופציה – אפשר להכין גלייז ולצפות את העוגה (לא חובה).