3 מילויים לדים סאם

מאת: cook-and-bake

3 מתכונים למילויים מיוחדים לדים סאם - מבשר טחון עם צנוברים ובטטות עם צ'ילי ועד מילוי מתוק של תפוחים בקינמון

unnamed (18)למדתם להכין דים סאם בבית ואתם רוצים לשדרג את המאפה המאודה ולהכין מילויים נוספים? במיוחד בשבילכם הבאנו 3 מתכונים מעולים למילויים שיהפכו את הדים סאם הביתי שלכם למנה של מסעדה.

כל מילוי שתבחרו יקח את הדים סאם למטבח שונה, לניחוחות אחרים לטעמים מיוחדים. הבשר יזכיר לכם מאפים מהמטבח הטורקי, הבטטה תיקח אתכם למטבח האיטלקי והגרסה המתוקה תזכיר לכם את הקינוחים מבית אמא. הכי פיוז'ן.

את כל שלבי הכנת הדים סאם תוכלו למצוא כאן.

מילוי בשר טחון עם צנוברים
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית בצל קצוץ דק במשך 3 דקות, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, 250 גרם בשר טחון, עגבניה מרוסקת וכף רסק עגבניות, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מתבלים בחצי כפית בהרט, פפריקה מתוקה (או חריפה) ופטרוזיליה קצוצה.
- מוסיפים 4 כפות צנוברים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
- מקררים היטב את המילוי לפני שממלאים איתו את הדים סאם.
- מומלץ להגיש לצד רטבים חמצמצים על בסיס לימון ושמן זית.

מילוי בטטה וצ'ילי בסילאן
- חותכים 2 בטטות קלופות לקוביות בגודל ס"מ (או מגררים על החלק העבה בפומפיה) ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית במשך 5 דקות.
- מוסיפים כף סויה, 2 כפות רוטב צ'ילי, 1/2 צ'ילי טרי קצוץ דק וכף סילקן וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.
- מפזרים כף עלי טימין ומערבבים.
- מקררים היטב את המילוי לפני שממלאים איתו את הדים סאם.
- מומלץ להגיש לצד רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק-חריף.

DSC_1640-2000

מילוי תפוחים בקינמון
- חותכים 2 תפוחים לקוביות בגודל ס"מ ומניחים במחבת חמה ביחד עם 4 כפות סוכר ו-2 כפות חמאה.
- מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4 דקות.
- מפזרים מעל 1/2 כפית קינמון ומוסיפים כפית וניל. ממשיכים לטגן עד שהתפוחים מתרככים מעט אבל לא רכים לגמרי. אם רוצים אפשר להוסיף כף צימוקים או חמוציות או אוכמניות מיובשות.
- מקררים היטב את המילוי לפני שממלאים איתו את הדים סאם.
- מומלץ להגיש לצד רוטב קרמל.

קוק אנד בייק