קרקרים עם מחמצת שיפון, רוזמרין טרי ומלח גס

מאת: batchen2278

קרקרים פריכים וטעימים במיוחד שמכינים עם מחמצת ומפזרים מעל עשבי תיבול ומלח גס. תתכוננו להתמכר

קרקרים מלוחים ופריכים - אם אתם מגדלים מחמצת בבית זה המתכון בשבילכם!
השבוע שלכם עמוס ולא הספקתם לאפות ואתם צריכים להאכיל את המחמצת? במקום לזרוק אפשר להכין קרקרים מעולים.

מצרכים:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1.5 כפיות מלח
3 כוסות מחמצת (לבנה, שיפון, כוסמין)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (זעתר, אורגנו, רוזמרין)
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-205 מעלות.
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, מלח ומחמצת ומערבבים דקה.
- מוסיפים חמאה, עשבי תיבול ומערבבים כשתי דקות עד שהבצק אחיד ונעים למגע.
- מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי (אני אוהבת שהם דקים).
- מניחים את הבצק המרודד על תבנית עם נייר אפיה.
- חותכים בעדינות עם גלגלת פיצה לריבועים ובעזרת מזלג דוקרים כל ריבוע שלוש פעמים.
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי.
- אופים במשך כ-35 דקות עד שהקרקרים זהובים ואפויים היטב משני הצדדים.

הערות חשובות:
- אחרי 20 דקות של אפייה לערך, כשהקרקרים הזהיבו, הופכים אותם על מנת שיקבלו צבע ואפייה בצדם השני.
- המתכון מתורגם מהאתר kingarthurflour עם שינויים קלים שלי.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן