גלידת פרוזן יוגורט ביתית ללא מכונה

מאת: leharshim

כמו פרוזן יוגורט רק בריא יותר, טעים יותר וקל מאוד להכנה - 4 מצרכים ויש לכם גלידה משגעת בלי מכונה

מעדן קפוא, מתוק ובריא על בסיס פירות וללא תוספת סוכר הוא פינוק מעולה לארוחת ארבע שתצנן את היום החם והלוהט. כל כך פשוט להכנה, שהיחס בין ההשקעה לתשואה היה מקפיץ את תיק המניות שלי, אם היה לי כזה, והכוונה שלי היא שזה קל, קל, קל!

אם תשכילו לחתוך שלוש בננות בשלות לפרוסות ולשכוח אותן במקפיא למשך 8 שעות לפחות, תוכלו להכין בלא יותר מ-8 דקות גלידת פרוזן יוגורט מעולה בטעם האהוב והמוכר בננה-פקאן-תמר.

מצרכים ל-6 כדורי גלידה:
1/3 כוס יוגורט 3.5 אחוזי שומן (אני השתמשתי ביוגורט מחלב עיזים)
3 בננות
תמר אחד מגולען וחתוך
4 אגוזי פקאן סיני

אופן הכנה:
- מקלפים שלוש בננות בשלות, חותכים לפרוסות עגולות ומקפיאים בשקית למשך הלילה.
- מניחים את פרוסות הבננה הקפואות במעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את היוגורט, התמר והפקאן וטוחנים את המרכיבים בפולסים קצרים. במהלך העיבוד פותחים פעמיים או שלוש את המכסה ומערבבים מעט את העיסה לעיבוד אחיד. ברגע שהמרקם אחיד וקרמי מפסיקים את פעולת המעבד כדי לשמור על הגלידה קפואה.
- מעבירים את הגלידה לשקית זילוף חד פעמית למילוי בגביעים קטנים ממש כמו ביוגורטייה או יוצרים כדורים בכף גלידה.
- הגלידה תשמור על מרקמה החלק והקרמי בהקפאה כשהיא סגורה היטב בקופסה אטומה או בשקית הזילוף.
פרוזן לטבעונים, לרגישים לחלב ומוצריו או עבור קינוח פרווה אפשר להכין בעזרת חלב קוקוס שיחליף את היוגורט בהצלחה מרובה.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך