לחמניות רכות לבית הספר

מאת: batchen2278

בצק רך ונוח מאוד לעבודה, שלבי הכנה פשוטים וקלים ויש לכם לחמניות ביתיות מושלמות לסנדביץ'. רוצו להכין

לחמניות רכות ומעט מתקתקות שמכינים מבצק רך ונוח מאוד לעבודה. פתרון מושלם לסנדביץ' של בית הספר או לקחת איתכם לעבודה.

מצרכים:
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
4 כפות סוכר (אפשר גם יותר)
קילו קמח לבן מנופה
1/3 כוס שמן קנולה
1 ביצה
3/4 כפית מלח

לזיגוג:
ביצה טרופה מהולה במעט מים
שומשום

אופן הכנה:
• מערבבים בקערה קטנה שמרים, סוכר ומים ונותנים לתערובת לתסוס ולנוח למשך 15 דקות.
• מנפים את הקמח לקערת המיקסר עם וו הלישה, מוסיפים את בלילת המים עם השמרים והסוכר שתססה ומערבלים על מהירות נמוכה כשתי דקות עד שמתהווה בצק.
• מוסיפים שמן, ביצה ומלח ומערבלים כשבע דקות נוספות.
• התפחה ראשונה: מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.
• שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-15 לחמניות שמשקלן 120 גרם כל אחת.
• עיצוב: בעזרת הידיים פותחים בעדינות כל לחמנייה לצורת ריבוע, מביאים את חלקו העליון של הריבוע לאמצע הבצק ומהדקים בעדינות. מקפלים לכיוון החלק התחתון, מסובבים ומהדקים בעדינות את הפתח.
• התפחה שנייה: מניחים את הלחמניות המעוצבות על תבנית עם נייר אפייה, מורחים ביצה טרופה מהולה במעט מים ונותנים להן לתפוח כ-15 דקות.
• אפייה: תנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות.

הערות:
• במידה ורוצים לחמניות מתוקות יותר ניתן להוסיף עוד סוכר למתכון.
• זמני האפייה תלויים בחום ותכנית התנור.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן