מאפי גביניות

מאת: leharshim

מעטפות שמרים רכות ומענגות במילוי גבינה מתוקה. מושלם לארוחת שבועות או לצד הקפה של הבוקר

אין שבועות בלי גביניות המכונות בוחטות ואין בוחטות בלי קריאות עידוד והערצה של בני המשפחה: "סבתא, איזה בוחטות יצאו לך!"

מאפה שמרים רך, שמנמן, מתוק וגדול, כי אצל הרומנים, ביהלומים ובבוחטות – הגודל כן קובע.

המרכיבים:
1/2 קילו קמח
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
2 כפות סוכר
2/3 כוס מים פושרים
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למילוי:
חבילת גבינת כנען (250 גרם)
חצי מיכל גבינה 5% (125 גרם)
2 כפות קורנפלור או קמח
ביצה
2 שקיות סוכר וניל
1/3 כוס סוכר

לציפוי:
חלמון ביצה
גבישי סוכר, להשיג בחנויות המתמחות במוצרים לאפיה (לא חובה, אבל מפנק כל מאפה שמרים מתוק)

לרוטב (אופציונלי):
גביע קוטג'
גביע שמנת או לבן או אשל
קורט מלח

אופן הכנה:
- מניחים בקערת המערבל את הקמח והשמרית ומערבלים במהירות נמוכה.
- מרככים במיקרוגל את חבילת החמאה בתוך קערה בינונית, מוסיפים לחמאה הרכה את המים על מנת שהנוזל לא יהיה חם, שלא יפגע בשמרים, ומוסיפים לתערובת שבקערת המערבל.
- מוסיפים את הביצים והסוכר, מערבלים שתי דקות במהירות נמוכה. מוסיפים קורט מלח ולשים עוד חמש דקות במהירות נמוכה. מניחים את הבצק מכוסה עד שיכפיל את נפחו (כשעתיים).
- מערבבים את חומרי המלית בקערה בינונית.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק עד לעובי חצי סנטימטר וחותכים את העלה לריבועים בגודל של כ-10×10 סנטימטרים.
- מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע וסוגרים כל ריבוע לצורת מעטפה תוך הצמדת הפינות המרוחקות זו מזו ומעליהן מחברים את שתי הפינות הנותרות זו לזו. מומלץ לצבוט את הפינות היטב יחד על מנת שלא ייפתחו באפייה.
- מניחים את הגביניות בתבניות ומושחים בחלמון ביצה מהול בכף מים. אם רוצים מפזרים מעט סוכר גבישי מעל.
- אופים כ-25 דקות עד להשחמה.
- מגישים חם עם רוטב לטבילת הגביניות, למעוניינים.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך