ריזוטו עם לחם מטוגן ואנשובי

מאת: raheli

מנה של מסעדה בבית שלכם - מתכון של השף מרקו סטבילה לריזוטו עם אנשובי, פירורי לחם מטוגנים וחמאה

דניאל-לילהזו השנה ה-16 שמתקיימת תחרות השף הצעיר של סן פלגרינו ובה מתמודדים שפים צעירים מכל העולם על תואר השף המבטיח של השנה. במסגרת התחרות, שתתרחש השנה באוקטובר הקרוב באיטליה, הכירו השף מרקו סטבילה (בעל כוכב מישלן) ומאיר אדוני (חלק מצוות השיפוט) ויזמו ביחד עם מותג המים אקווה פנה ארוחה טוסקנית חד פעמית בת 5 מנות במסעדת "בלוסקיי" של אדוני.

אחת מאותן מנות שכיכבו בארוחה המרהיבה היא מנת ריזוטו קרמית אך נגיסה עם פילטים של אנשובי ופירורי לחם מטוגנים שמוסיפים מרקם פריך וטעם נהדר.

כדי לא להשאר עם טעם של עוד, ביקשנו מהשף סטבילה לנדב לנו את המתכון לריזוטו והוא אכן שמח לעשות את זה. אז למי מכם שלא הספיק להגיע לארוחה, הנה הזדמנות להכין את המנה בבית.

ריזוטו טוסקני עם אנשובי וחמאה


מצרכים:
320 גרם אורז קרנרולי אורגני
30 גרם רוטב אנשובי
150 גרם חמאה
1.2 ליטר מים רותחים, מומלחים קלות
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
50 גרם שמן זית כתית
1 בצל שאלוט קצוץ
עלה דפנה
1 כף יין לבן

לעיטור:
12 פילטים אנשובי בשמן
עלי פטרוזיליה
גרידת ליים
3 פרוסות דקות לחם איכותי, מטוגן עד השחמה

אופן הכנה:
- מטגנים, על אש נמוכה, את הבצל הקצוץ עם כף שמן זית עד שהבצל רך אבל לא שחום. מניחים בצד.
- מטגנים את האורז עם 40 גרם שמן זית. מוסיפים יין לבן ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה למצב בינוני ומכסים. מבשלים במשך 10 דקות.
- מורידים מהאש ומניחים למשך 2 דקות.
- מוסיפים חתיכות חמאה ורוטב האנשובי ומערבבים.  מוסיפים פרמז'ן וממשיכים לערבב עד שמתקבל מרקם רך.
- ממליחים ומעטרים באנשובי קצוץ, עלי פטרוזליה, לחם מטוגן מפורר ומעט גרידת ליים.

צילומים: דניאל לילה