נתחוני חזה עוף מוקפצים עם רוטב אסיאתי שמכינים לבד, מנה כל כך טעימה ואהובה.
מצרכים:
קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות
כוס תערובת טמפורה/קורנפלור (לציפוי העוף)
3 בצלים גדולים מאוד חצויים ופרוסים דק
6 שיני שום מעוכות
3 כפות שטוחות סוכר חום דמררה
כפית צ'ילי יבש/ ממרח צי'לי שום
פלפל לבן
כוס סויה
1/2 כוס מים
2 כפות שומשום
אופן הכנה:
- בסיר רחב שמים מעט שמן ומאדים את הבצלים, מוסיפים את שיני השום שמעכנו קלות עם הסכין והצ'ילי היבש, מאדים עשר דקות על אש בינונית עד להזהבה
- מוסיפים סוכר חום וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים סויה ומים ומצמצמים על אש גבוהה עד לסמיכות הרצויה.
- מקמחים את העוף עם הטמפורה/קורנפלור, מחממים ווק/מחבת על אש מאוד גבוהה, שמים שמן ומקפיצים עד להשחמה.
- מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את השומשום.
הערות:
- הוספת ג'ינג'ר טרי קצוץ דק לתערובת הבצלים תשדרג את המנה.
- מומלץ להגיש את העוף עם אטריות אורז / אורז לבן.
- ניתן לעטר את המנה עם בצל ירוק חתוך לטבעות.
צילום ומתכון: בת-חן
סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא?
הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן