עוף בטריאקי

מאת: batchen2278

ארוחת צהריים שכל המשפחה תאהב - נתחוני חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי שמגישים עם אטריות אורז או אורז לבן שסופג את הטעמים

נתחוני חזה עוף מוקפצים עם רוטב אסיאתי שמכינים לבד, מנה כל כך טעימה ואהובה.

מצרכים:
קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות
כוס תערובת טמפורה/קורנפלור (לציפוי העוף)
3 בצלים גדולים מאוד חצויים ופרוסים דק
6 שיני שום מעוכות
3 כפות שטוחות סוכר חום דמררה
כפית צ'ילי יבש/ ממרח צי'לי שום
פלפל לבן
כוס סויה
1/2 כוס מים
2 כפות שומשום

אופן הכנה:
- בסיר רחב שמים מעט שמן ומאדים את הבצלים, מוסיפים את שיני השום שמעכנו קלות עם הסכין והצ'ילי היבש, מאדים עשר דקות על אש בינונית עד להזהבה
- מוסיפים סוכר חום וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים סויה ומים ומצמצמים על אש גבוהה עד לסמיכות הרצויה.
- מקמחים את העוף עם הטמפורה/קורנפלור, מחממים ווק/מחבת על אש מאוד גבוהה, שמים שמן ומקפיצים עד להשחמה.
- מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את השומשום.

הערות:
- הוספת ג'ינג'ר טרי קצוץ דק לתערובת הבצלים תשדרג את המנה.
- מומלץ להגיש את העוף עם אטריות אורז / אורז לבן.
- ניתן לעטר את המנה עם בצל ירוק חתוך לטבעות.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן