קראמבל תפוחים ופירות יער

מאת: leharshim

כמה מרשים ככה קל להכנה וטעים - קראמבל תפוחים ופירות יער עם פירורי בצק חמאה פריכים וזהובים מעל

קראמבל תפוחים ופירות יער הוא מאפה המורכב משכבת פירות מתוקה-חמוצה בתחתית ומעליה פירורי בצק חמאתי ופריך. אפשר להכין את הקראמבל עם פירות שונים וכולם יהיו טעימים, אבל הפטל האדום ייתן צבע מהמם ורוטב צבעוני מרשים בתחתית התבנית. מסתערים על הקינוח בחבורה עליזה ואוכלים בכף ישר מתוך הכלי המרכזי.

מצרכים למלית:
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
250 גרם פטל, תות או אוכמניות קפואים או טריים
חצי כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה

לפירורי הקראמבל:
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה קרה חתוכה
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם שיבולת שועל רכה
חצי כפית קינמון

אופן הכנה:
- מחמים תנור ל 180 מעלות.
- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים במשך חמש דקות, מוסיפים את הווניל, פירות היער והסוכר ומבשלים עוד חמש דקות תוך ערבוב.
- מסננים את תערובת הפירות במסננת ושומרים את הפירות המסוננים.
- בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי פירורי הבצק, לשים אותו בין הידיים עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
- מניחים את תערובת הפירות בתוך תבנית אפייה עגולה ונמוכה בקוטר 24 ס"מ או אליפטית. להגשה כקינוח אישי אפשר לאפות את הקראמבל גם בשישה ספלים קטנים. את פירורי הבצק מפזרים מעל לפירות. מערבבים מעט בעזרת מזלג את הפירורים עם הפירות כך שיציצו מבין הפירורים למראה נאה וצבעוני.
- אופים בתנור במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב, זוללים עם כף ישר מהתבנית, ואם רוצים להגזים, עורמים כף או שתיים של שמנת חמוצה ליד.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך