עוף מוקפץ בקשיו

מאת: batchen2278

מנה משגעת מהמטבח האסייאתי - נתחוני עוף מוקפצים עם ירקות, רוטב מיוחד וקשיו. מגישים עם אורז או נודלס

מצרכים:
קילו חזה עוף, חתוך לרצועות
3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף, קצוץ דק
5 שיני שום, כתושות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
בצל חצוי ופרוס בעובי 1 ס"מ
4 סלרי עלים, חתוכים לעיגולים
1/2 כוס קשיו טבעי
שמן קנולה לטיגון
1/2 כוס קורנפלור/קמח טמפורה לקימוח העוף

מצרכים למרינדה של העוף:
2 כפות יין שאוסינג/יין לבן
2 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
2 כפות קורנפלור/קמח טמפורה

מצרכים לרוטב:
2 כפות רוטב צדפות (אין לכם? תחליף בהערות למטה)
2 כפות סויה בהירה
3 כפיות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
3 כפות סוכר לבן
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות ממרח צ'ילי ושום/ צ'ילי יבש

אופן הכנה:
- מערבבים את מצרכי המרינדה בקערה גדולה.
- שמים את העוף בקערה ומשרים אותו במרינדה לפחות לחצי שעה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
- מקמחים את העוף עם חצי כוס קורנפלור ומערבבים היטב.
- מחממים את הווק על האש הכי גבוהה שיש, מוסיפים מעט שמן ומוסיפים את חתיכות העוף המקומחות, מטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-3 דקות עד להשחמה. מוציאים את העוף מהווק הצידה למגש.
- מוסיפים שמן, ג'ינג'ר ושום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, כשתי דקות עד להשחמה.
- מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- מוסיפים את הקשיו, מטגנים עוד דקה ומגישים מעל אורז לבן.

הערות:
• אם אין לכם סויה בהירה אפשר סויה רגילה, רק להיזהר שלא יהיה מלוח מידי.
• תחליף לרוטב צדפות - רוטב פטריות צמחוני.

> סרטון עם כל שלבי ההכנה תוכלו למצוא כאן <

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן