מתכון מעולה לרוסטביף

מאת: leharshim

מתכון מעולה לרוסטביף סינטה שמכינים ב-5 דקות. כל מה שצריך זה לחכות שהתנור יעשה את העבודה, לפרוס ולהגיש

מלטפים את הנתח ועוטפים אותו בשמן זית משובח, מפזרים עשבי תיבול טריים ומכניסים לתנור חם לשיזוף איטי. אחרי ארבעים דקות יתקבל רוסטביף מושלם שיפאר את השולחן ויתמסר בקלות לסכין כך שיתקבלו פרוסות דקות וטעימות בטירוף. לא תאמינו כמה קל להכין וכמה מחמאות תקבלו.

ואגב, את הרוסטביף אוכלים מיד ואת מה שנשאר אפשר להגיש מחר, פרוס קר.

מצרכים:
נתח סינטה, לפחות 1.5 ק"ג
צרור תבלינים קצוצים: רוזמרין, מרווה, זעתר, אורגנו, טימין – לפחות 3 סוגים (לבחירתכם)
פלפל שחור גרוס
שמן זית איכותי

אופן הכנה:
- מוציאים את הנתח מהמקרר כ-4 שעות לפני ההכנה.
- משמנים את הנתח היטב מכל הצדדים עם שמן זית.
- מניחים את הנתח בתבנית עם נייר אפייה כשהשומן למעלה.
- מפזרים את הפלפל בנדיבות על הסינטה ומעליו מפזרים את עשבי התיבול.
- לדרגת מדיום: מכניסים את הנתח ל-40 דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לא מכסים ולא משתמשים בפונקציית טורבו בתנור. מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דקות ופורסים. לדרגת מדיום-וול, מוסיפים עוד 5-10 דקות לזמן הצלייה.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך