קציצות תרד

מאת: batchen2278

ארוחת ערב טעימה, בריאה וקלה להכנה - קציצות תרד וסולת שאפילו הילדים יאהבו. מגישים לצד יוגורט, טחינה או חצי לימון (טבעוני)

קציצות תרד עם בצלים וסולת - בריאות בצלחת!

מצרכים:
חבילת תרד טרי גדולה
בצל לבן
בצל סגול
3 שיני שום קלופות
3/4 כוס סולת מעורבב עם 3/4 כוס מים
מלח ופלפל לבן
2 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
- חותכים את הבצלים לקוביות ואת השום קוצצים דק.
- חולטים את התרד במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים וקוצצים. אפשר גם לאדום מעל מסננת אידוי.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצלים והשום עד להזהבה.
- מעבירים למעבד מזון את התרד והבצלים וטוחנים למחית חלקה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הסולת שעורבבה עם המים.
- מתבלים במלח, פלפל לבן ומיץ לימון.
- מחממים מחבת נון סטיק, שמים מעט שמן זית ובידיים מעט רטובות יוצרים קציצות.
- משחימים משני הצדדים (דקה לכל צד).

הערות:
- התערובת יוצאת נוזלית - לא להיבהל היא מתייצבת במחבת.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן