עוגת יום הולדת

מאת: leharshim

עוגת שוקולד קלאסית שמתאימה במיוחד לימי הולדת עם שדרוג טעים ומושחת - קרם שוקולד ונוטלה בין השכבות

מצרכים לעוגה בקוטר 24:
6 ביצים
2 ו-1/2 כוסות סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1 ו-1/3 כוס שמן
3 כוסות קמח
1/2חצי שקית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
1 ו-1/2 כוסות חלב

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
3 כפות נוטלה
סוכריות צבעוניות
שיפוד עץ ובלונים קטנטנים (להשיג בחנויות המשחקים)

אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית עגולה קפיצית או רינג בקוטר 24 ומרפדים את צידי התבנית ברצועות גבוהות של שליש גיליון נייר אפייה שנגזר לאורכו. מטרת הנייר היא לאפשר לתערובת לתפוח מעל לגובה התבנית כך שתתקבל עוגה גבוהה וישרה.
- ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל את השוקולד המריר שבור לקוביות, בפולסים של חצי דקה וערבוב לסירוגין עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לשוקולד את השמן.
- מקציפים בקערת המערבל את הביצים עם הסוכר במשך 7 דקות.
- בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקצף הביצים את השוקולד, החלב ותערובת הקמח לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה. שופכים לתבנית או לרינג שמונחים בתוך תבנית האפייה הגדולה של התנור ואופים כשעה ואפילו יותר עד שקיסם עץ שמוחדר לעוגה יוצא יבש.
- הכנת הקרם והרכבה: שוברים את השוקולד לקוביות בקערה קטנה, מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן ושופכים את השמנת על השוקולד. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה. מקררים את קרם הגנאש במקרר כשעה.
- חוצים את העוגה לשניים לרוחב, מניחים על רשת אפייה על השיש.
- מערבבים חצי מהקרם עם נוטלה ומורחים אותו על העוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות.
- מניחים בחזרה את חצי העוגה על החצי המרוח בקרם ומוזגים את קרם השוקולד על העוגה כך שייזל בסגנון חופשי מהצדדים.
- מפזרים סוכריות צבעוניות ומעבירים את העוגה לכלי הגשה נאה.
- בסכין חדה חורצים את ראש השיפוד בעומק של כסנטימטר, מנפחים שלושה בלונים קטנטנים ומשחילים אותם בחריץ לקישוט.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך