חלת בריוש לשבת

מאת: foodpage-team

מתכון מעולה של השפית-קונדיטורית ליאור משיח לחלת בריוש עשירה ורכה שלא תוכלו להפסיק לאכול. הדרך הכי טעימה לקבל את השבת

לפני כמה שבועות השתתפנו בסדנת לחמים מעולה של השף-קונדיטורית ליאור משיח. פרט ללחמניות סלק, לחם תפוחי אדמה היסטרי ומאפה פוגאס עם זיתים הכנו גם חלות שמדיפות ריח ממכר של בצק עשיר שרק מחכה שתתלשו ממנו חתיכה. ועוד אחת.

כמובן שלא התאפקנו וביקשנו את המתכון הסודי, כדי שגם אתם תוכלו להתענג על החלות האלה ולהכין אותן לקראת שבת.

כאן אגב תוכלו לראות סרטון שמסביר איך לקלוע חלה מ-6 אבל כמובן שאפשר לקלוע גם מ-3 או 4.



ורגע לפני שאנחנו שולחים אתכם להכין את החלות, ולמי שרוצה ללמוד ישירות מהשפית איך להכין את כל הלחמים המעולים האלה, הנה 2 תאריכים חדשים שפורסמו ממש עכשיו. מומלץ.

11.08 ו-17.08 משעה 18:00 עד 22:00.
הסדנאות מתקיימות בקולינרי האב בשרונה - תל אביב.
כל הפרטים כאן: http://goo.gl/RtOxFk

מתכון לחלת בריוש לשבת


מצרכים:
50 מ"ל מים
5 ביצים
500 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
30 גרם שמרים טריים
2 כפיות מלח
250 גרם חמאה

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום


אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים חוץ מסוכר, מלח, חמאה.
- לשים על מהירות איטית 2 דקות ומוסיפים את המלח והסוכר.
- לשים 8 דקות נוספות ומוסיפים את החמאה בקוביות. לשים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק.
- מעבירים לקערה, מכסים, ומעבירים למקרר ללילה.
- למחרת מוציאים מהמקרר ומחלקים לחלקים שווים.
- קולעים צמה, מתפיחים 1-1.5 שעות, מברישים בביצה, בוזקים שומשום או סוכר גבישי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 20 דקות.