סינייה שפונדרה

מאת: foodpage-team

השף גיא פרץ מכין גרסה אישית של תבשיל הסינייה המסורתי. נתחים מבושלים של שפונדרה מעל מצע של חצילים מטוגנים, עגבניה, סומק וטחינה

מצרכים ל-4 מנות:
600 גרם בשר שפונדרה
4 עלי דפנה
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1 בצל גדול, קצוץ
3 כפות שקדים חצויים, קלויים
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרת

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
2 שיני שום, קצוצות
מיץ מחצי לימון
מלח


לסינייה:
1 חציל בינוני
שמן עמוק לטיגון
2 עגבניות תמר
1 כף שמן זית
1/2 כפית סומק


להגשה:
3 כפות כוסברה קצוצה


אופן הכנה:
• שמים את הבשר בסיר עם עלי הדפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, לריכוך מלא של הבשר.
• בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה. מניחים בצד.
• לאחר שעתיים, מסננים את הבשר ומקררים. מפרידים לחוטים דקיקים, מערבבים עם הבצל המטוגן, השקדים והתבלינים.
• פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, עם הקליפה, מטגנים בשמן עמוק עד שהחצילים מזהיבים.
• מסדרים בתבנית חסינת אש ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את תערובת הבשר המתובלת. חותכים את העגבניות ל-6 פלחים ומשבצים בין הבשר.
• מערבבים היטב את מרכיבי הטחינה ויוצקים על הבשר. מזלפים שמן זית ומפזרים סומק.
• אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. ל]ני ההגשה מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
• טיפ: נתח השפונדרה לקוח מהצלעות התחתונות. הנתח משויש בשומן לכן טעמו הבשרי מודגש ואחרי הבישול הוא טעים ורך. ניתן להחליף אותו בזנב שור או בבשר צוואר.


המתכונים באדיבות השף גיא פרץ מתוך ספרו החדש "ספר הבשר".


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:
פסטה עם ראגו בשר ופטריות
מעורב ירושלמי
קציצות תפוחי אדמה במילוי בשר