מקסיקו אהובתי - ספר חדש לשף איתמר דוידוב ומתכון לסלסת עגבניות

מאת: raheli

ספר מקסיקני חדש לשף איתמר דוידוב ומתכון לסלסת עגבניות חרוכות שמשתדכת מעולה לנאצ'וס, ירקות או כרוטב

את השף איתמר דוידוב אני מכירה כבר לא מעט שנים, בעיקר מסיפורים ומהרשת. בכל פעם שהמטבח המקסיקני עולה בשיחה, דוידוב עולה גם הוא.

לפני שנה וחצי אפילו יצא לנו להפגש במפעל שלו בחולון שנקרא טרז פזוס ומייצר ומייבא חומרי גלם ומוצרים מהמטבח המקסיקני. עוד על המפגש הזה, שהוליד המון מתכונים מעולים, תוכלו לקרוא כאן.

מעבר לעובדה שדוידוב אוגר ידע עצום על האוכל המקסיקני, ובכלל על אוכל, מדובר באיש שחי את התשוקה שלו בצורה אבסולוטית ומצליח להעביר את השמחה, הצבעוניות והטעמים של המטבח הכל כך מיוחד הזה גם לאנשים שהוא פוגש במסע שלו.

thnr"הרבה מעבר לספר על אוכל". צילום: לירון אלמוג


כחלק מאותו מסע, ממש בימים אלה, עובד דוידוב על ספר חדש שיקרא "מקסיקו אהובתי" ויכלול 100 מתכונים מלווים בסיפורים ובצילומים קסומים שיקחו גם אתכם למסע ססגוני ומסקרן.

הספר נמכר במכירה מוקדמת בהאדסטארט (תוכלו למצוא שם עוד אופציות מעולות לרכישה) כשהבונוס כפול, גם תזכו לקבל את הספר, הסדנה או חומרי הגלם המעולים של טרז פזוס, תלוי מה תחליטו לרכוש, וגם תעזרו להגשים חלום ולהוציא לאור ספר שטומן בתוכו זכרונות וטעמים כפי שחווה אותם דוידוב בשנים האחרונות.

לרכישת הספר ולתשורות נוספות לחצו כאן: https://www.headstart.co.il/projectsupporters.aspx?id=19686

"הספר שיצרתי הוא הרבה מעבר לספר על אוכל. הוא סיפור מסע – מסעות רבים אם לדייק" מספר דוידוב. "הוא תיאור צבעוני וטעים של היכרותי רבת השנים עם המטבח המקסיקני בפרט, והתרבות המקסיקנית בכלל. הספר כשר ויחבוק מעל 260 עמודים, 100 מתכונים המלווים בצילומים מפעימים ויודפס על נייר משובח ובכריכה קשה".

ורגע לפני שאתם רצים לרכוש את הספר, הנה מתכון של דוידוב לסלסת עגבניות משגעת.

סלסת עגבניות חרוכות SALSA


סלסה הוא שם כללי למשפחת רטבים רחבה ומגוונת הנעה בין רטבים חלקים ועד לירקות, פירות או קטניות חתוכים דק ומכילים נוזל רב, בדומה לסלט ערבי.

הסלסה משמשת כרוטב למאכלים אך גם משמשת כבסיס לבישול, כתוספת תיבול וגם כמטבל קר להגשה עם טורטיות מטוגנות (נאצ'וס).

חומרים:
5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ
2 בצלים מקולפים וחצויים
5 שיני שום גדולות, בקליפתן
1/4 כוס שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 פלפל צ'יפוטלה Chipotle (להשיג משומר במרכולים)
2 כפות מיץ לימון
קורט סוכר
מלח
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ

אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום 270 מעלות או מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. ניתן להכין שלב זה גם על גריל פחמים. משמנים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על תבנית אפיה או על הגריל או המחבת. צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים.
- קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה.
- ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.

טיפ:
- כדי להאריך את זמן השימור מומלץ לבשל את הסלסה ולשמור במקרר, עד שבוע.

צילום תמונה ראשית: לירון אלמוג