המבורגר כרובית אפוי בתנור

מאת: raheli

הילדים יתמוגגו וגם אתם - המבורגר כרובית אפוי בתנור שהכי טעים להגיש בתוך לחמניה עם חסה, עגבניה ומיונז חריף

סטריפ משהו טעים
אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה מפגשי אפייה ובישול משותפים. יש משהו מאוד מעצים ומחכים בשילוב של כמה אנשים שאופים ומבשלים ביחד ומוסיפים מניסיונם וטעמם.

אז נכון שלרוב אין לי זמן למפגשים כאלה, אבל כשעלמה (מהבלוג דברים בעלמה) הודיעה חגיגית שהיא מגיעה לארץ, ידעתי שאין סיכוי שלא נפגש סוף סוף וביחד עם נטלי (הלו היא עוגיו.נט) קבענו בוקר במטבח. ועוד איזה בוקר.

האמת היא, שרציתי לספר לכם מלא על עלמה (את נטלי המוכשרת בנשים אתם כבר בטוח מכירים), בכל זאת אני עוקבת אחרי הבלוג שלה כבר שנים ומעולם לא נפגשנו, אבל אז נזכרתי שעוד רגע חג ואתם בטח ממש ממהרים, וחם, והמתכון להמבורגר כבר קורץ לכם. אז תרשו לי רק להגיד שמדובר באחת הבחורות היותר שלוות, מקסימות וכייפות שיצא לי להכיר. ועזבו זה, היא הכי השראה. גם מבחינת הבישול ומנעד הטעמים שהיא יודעת לשלב ביחד, גם בגלל הלבוש והשיער (כה מושלם) ובעיקר בזכות הגישה הבריאה לחיים.

dsc_3337-2000כמה שקטה וצנועה ככה טעימה ומגוונת. צילום: רחלי קרוט


אז מה הכנו לכם? מלא דברים טעימים!

נטלי הכינה עוגת דבש מהממת לחג עם שוקולד ופקאנים, עלמה רקחה 3 סלטים – סלט ירוק עם רוטב מנגו משגע, סלט אטריות שעועית ופטריות וסלט מנגו ופלפלים ואני הכנתי המבורגר כרובית אפוי בתנור עם מיונז-יוגורט חריף. ארוחה שלמה שהיא חגיגה לירקות, לצבעוניות ולטבע.

את המתכונים של עלמה תוכלו למצוא כאן: http://www.dvarimbealma.com/2016/09/5640

את המתכון של נטלי תוכלו למצוא כאן: http://www.oogio.net/honey_chocolate_and_pecan_cake

ובנימה אופטימית זו, מאחלת לכם חג שמח ושנה טובה. שנה של התחלות חדשות והחלטות טובות שיעשו לכם טוב בבטן ובלב.

%d7%91%d7%99%d7%97%d7%933שיר הלל לטבע, לצבעוניות ולטעם. 
צילום עוגת דבש: נטלי לוין | צילום סלטים: רחלי קרוט



המבורגר כרובית מושלם 


מצרכים:
1 כרובית בינונית, שטופה היטב
3 ביצים L (אופציה טבעונית בהערות למטה)
3/4 כוס פירורי לחם
4 כפות קמח עדשים כתומות או קמח כוסמין או קמח לבן
10-15 עלי בזיליקום
1/3 חבילה עלי כוסברה או פטרוזליה
1/3 חבילה עירית
1/3 כוס שיבולת שועל (אופציונאלי)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:
- מניחים את הכרובית, כשהראש שלה כלפי מטה, בתוך סיר עם המון מים רותחים ומומלחים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהיא מתרככת מעט.
- מוציאים החוצה ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. חשוב להפטר מכל המים שהצטברו.
- מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים בקערה גדולה. מועכים עם מועך פירה או מזלג. זה בסדר אם התערובת לא רכה לגמרי, זה אפילו טוב וטעים יותר כשיש פרחי כרובית קטנטנים שנשארים.
- קוצצים את כל עשבי התיבול דק ומוסיפים לכרובית.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר לשמור את התערובת עד ליום למחרת, מכוסה היטב).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
- מרססים מעט שמן מעל המבורגר הכרובית ואופים במשך 15-20 דקות או עד שההמבורגרים זהובים. מומלץ להפוך אותם פעם אחת במהלך האפייה.
- מגישים בתוך לחמניה עם חסה, עגבניה ומיונז חריף.

dsc_3366-2000רגע לפני הזלילה הגדולה. צילום: רחלי קרוט



מיונז-יוגורט חריף


מצרכים:
5 כפות מיונז איכותי
2 כפות יוגורט
1/2 צ'ילי טרי
3 כפות רוטב צ'ילי
מיץ מחצי לימון או ליים

אופן הכנה:
- קוצצים דק את הצ'ילי.
- מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר.

dsc_3359קטשופ בצד והילדים יתעלפו. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
- אם התערובת שלכם רכה מדי כדי ליצור קציצות (היא אמורה להיות רכה אבל יציבה) אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של קמח/פירורי לחם. המרקם של ההמבורגר מאוד תלוי בגודל הביצים, מכמות המים שמתווספת מהכרובית, מגודל הכרובית וכדומה.
- אפשר לשחק עם עשבי התיבול והטעמים ולהוסיף מה שאוהבים – בצל ירוק קצוץ דק, צ'ילי קצוץ, אורגנו.
- לגרסה טבעונית: ממירים את הביצים ב-2 תפוחי אדמה רכים מאוד שמועכים לפירה + כפית שטוחה אבקת אפייה.
- אפשר להכין את ההמבורגר גם כקציצות קטנות (אפוי או מטוגן) ולהגיש לצד אורז, קוסקוס, פירה או סלט ואפשר להכין רוטב עגבניות הכי פשוט וקלאסי ולגלגל מהתערובת כדורים ולבשל ברוטב.