בשר ראש

מאת: leharshim

תבשיל בשר ראש מיוחד לראש השנה שהכי טעים להגיש מעל חומוס או לצד פירה או אורז שסופגים את הטעמים. לא תאמינו כמה קל להכין

מתכון מדהים לבשר מתובל ,נימוח ועסיסי, משובץ בחתיכות שומן כבש צלויות. מעדן מיוחד לראש השנה שכדאי להגיש כחלק מהסימנים "שנהיה לראש ולא לזנב", על מנת חומוס.

מנה מצוינת שדומה בטעמה לשווארמה, אבל הרבה יותר עסיסית. פליאוליתים יכולים ליהנות ממנה מעל פירה בטטות או אורז.

מצרכים:
קילו בשר ראש (לחי בקר), נקי מגידים וחתוך לקוביות
150 גרם שומן כבש (להשיג במקפיא הבשר ברשתות השיווק) או שומן בקר (לבקש מהקצב ולקבל בחינם)
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
כפית כמון
צנוברים להגשה

אופן הכנה:
- מבשלים את בשר הראש במים נקיים עד לריכוך, כ–4 שעות, על סף רתיחה. עד שהבשר רך מאוד (בודקים בעזרת נעיצת מזלג והוצאתו בקלות).
- פורסים את הבשר לרצועות דקות, מתבלים בפלפל אנגלי טחון וכמון.
- ממיסים שומן טלה או בקר בסיר, לאחר שנמס מוסיפים את הבשר המתובל לסיר, לכחצי שעה באש נמוכה.
- מערבבים פעם או פעמיים בעדינות במהלך הבישול.
- אין צורך להוסיף מלח, הבשר מלוח דיו בגלל ההכשרה.
- מגישים על חומוס, מעוטר בצנוברים או כתוספת על פירה או אורז.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך