עוגת פליאו תפוחים וקוקוס בציפוי שוקולד - ללא קמח וללא סוכר

מאת: leharshim

עוגת תפוחים וקוקוס בציפוי שוקולד - פליאו, רכה ועסיסית, בלי קמח, בלי סוכר ובלי מוצרי חלב. רק לערבב את כל המצרכים וקדימה לתנור

אנשי הפליאו מתגעגעים לפעמים לעוגה טובה, כמו פעם. לא כמו פעם במערות של האדם הקדמון, אבל כמו העוגות הטובות שהם אהבו לאכול בימים שלפני. העוגה הזאת הוכרזה כמנצחת אצלנו, אוהבים אותה הילדים שלא עושים פליאו, הסבים והסבתות שנמנעים מסוכר והיא תתאים לאירוח בסוכות של בני דודים רגישים לגלוטן.

עוגת שוקולד עסיסית ומשביעה, ללא גלוטן, ללא חלב ומוצריו, ללא סוכר, ללא הטעם של פסח שקצת נמאס כשמשתמשים בקמח שקדים. האמת שאפשר לקרוא לעוגה "עוגת ללא", מה שהיא כן מכילה זה שוקולד משובח, תפוחים, דבש, ביצים, קמח שקדים וגם קמח קוקוס.

מצרכים:
כוס קמח קוקוס
כוס קמח שקדים
3/4 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
1/2 כוס קקאו
1 ו-3/4 כוסות מים
2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
כוס דבש
כפית תמצית וניל

מצרכים לקרם:
125 מ"ל קרם קוקוס
100 גרם שוקולד מריר 85% (או פחות אחוזי מוצקי קקאו אם אתם לא מקפידים)

אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים את כל המרכיבים במערבל או במעבד מזון, מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
- אופים בתנור במשך כ-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם עץ שהעוגה אפויה והמרקם באמצע התבנית הוא של פירורים לחים.
- הכנת הקרם: העוגה טעימה מאוד גם בלי קרם, אבלו בואו נתפנק. מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס עד לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בתוך הקרם את קוביות השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה, יוצקים על העוגה החמה.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך