גראטן תפוחי אדמה בחמאה מלוחה

מאת: foodpage-team

5 מצרכים, שלבי הכנה פשוטים ומהירים ויש לכם גראטן תפוחי אדמה מדהים שמכינים במחבת. מתכון מושלם של השף אבי ביטון

בשבוע שעבר השתתפנו בסדנה טעימה במיוחד של השף אבי ביטון שהכין 5 מתכונים על טהרת החמאה. מדניס בחמאת עגבניות (אותה חמאת עגבניות מפורסמת ממסעדת אדורה האהובה שנסגרה לא מזמן) ועד פודינג חלב טורקי. במהלך הסדנה, ביטון עשה שימוש בחמאת לורפק הדנית שחגגה השבוע 115 שנה, ויצר מתכונים שנותנים כבוד לממרח הכל כך פופולרי.

כמובן שלא יכולנו לחזור משם בלי לבקש את המתכון למנה אולי הכי פשוטה שהוכנה באותו יום אבל בנינו, היא גם הייתה הכוכבת. כי מי אמר שצריך שלבים מסובכים ואופן הכנה מורכב כדי להנות מטעמים נהדרים.

%d7%92%d7%a8%d7%98%d7%9f-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%97%d7%9e%d7%90%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a8%d7%95%d7%a2%d7%99-%d7%9e%d7%96%d7%a8%d7%97%d7%99

גראטן תפוחי אדמה במחבת


מצרכים:
100 גרם חמאה במליחות קלה
8 תפוחי אדמה קלופים, מסוג דזירה
5 שיני שום, קלופות
עלים מ-4 ענפי טימין
מלח
פלפל שחור טחון

אופן הכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה לעובי של ס"מ ואת השום לפרוסות דקות.
- במחבת רחבה מניחים חצי מכמות החמאה.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות ובינהם בוזקים מעט מלח, פלפל שחור גרוס ואת שיני השום.
- בשכבה האחרונה מוסיפים את יתרת החמאה ועלי הטימין.
- סוגרים את המחבת במכסה ומבשלים על אש בינונית במשך 30-40 דקות.
- מגישים לצד שמנת חמוצה.

צילום: רועי מזרחי