מרק בצל צרפתי עם יין לבן ופרוסות בגט אפויות בתנור עם גאודה

מאת: batchen2278

מרק בצל מושלם - המרק הכי חורפי וצרפתי שיש! פרוסות הבגט עם הגאודה הן שוס אמיתי שאתם חייבים להגיש מעל

מצרכים:
4 ליטר מים
4 גבעולי סלרי,חתוכים גס
5 גזר, חתוכים גס
בצל, חתוך גס
זר פטרוזיליה
בוקה גרני: כף גרגירי פלפל שחור, כף גרגירי פלפל לבן, 2 עלה דפנה, 5 ענפי טימין
8 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי טבעות
2 כפות עלי טימין טרי
1/2 כוס יין לבן
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית לטיגון
2 כפות חמאה (אופציונלי)
רביכה: 2 כפות חמאה + 2 כפות קמח (אופציונלי)
מלח, פלפל לבן
בגט פרוס
גאודה מגורדת

אופן הכנה:
- מכינים ציר ירקות: שמים בסיר מים, סלרי, גזר, בצל , פטרוזיליה ובוקה גרני, מבאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
- במקביל מחממים סיר רחב מאוד, שמים שמן וחמאה (אופציונלי) ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להשחמה כחצי שעה.
- 10 דקות לפני סוף ההשחמה מוסיפים לבצל טימין, סוכר, מלח ופלפל לבן.
- אחרי חצי שעה שהבצל השחים והנוזלים התאדו מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לצמצום היין.
- מכינים רביכה (אופציונלי): בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומבשלים את הקמח עד להזהבה תוך כדי ערבוב, מוסיפים כוס מהציר שהכנו וטורפים בעזרת מטרפה על מנת שלא יהיו גושים.
- מסננים את הציר מהירקות והבוקה גרני ומוסיפים את הבצלים לסיר.
- מוסיפים את הרביכה לסיר המרק, מבשלים 5 דקות נוספות.
- להכנת הבגט גאודה: פורסים בגט, מפזרים גאודה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן