חזה עוף בסומאק

מאת: leharshim

חזה עוף בסומאק שגם מוסיף טעם חמצמץ- מלוח וגם מרכך מאוד את העוף. מגישים לצד ירקות צלויים

תיבול עוף בסומאק שמעניק לו טעם מלוח, חמצמץ ועשיר, צבע יפה ועסיסיות. הסומאק משדרג את חזה העוף, היבש מטבעו, ומרכך את הבשר. באותו אופן אפשר להשרות פרגיות בתערובת המשרה או למרוח אותה על חלקי עוף שונים.

מצרכים:
1 ק"ג חזה עוף פרוס או פרגיות
2 כפות חרדל רגיל
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפות סומאק טחון אמיתי
מיץ משני לימונים
-- אם רוצים אפשר לצלות גם עגבניות, פלפלים ובצל

אופן הכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למשרה (מרינדה). מוסיפים את העוף ולשים אותו היטב ומכל הלב במשרה. אפשר להוסיף גם עגבניות, בצל ופלפלים לתערובת.
- מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר לשעתיים לפחות.
- מחממים מחבת פסים או מחבת רגילה עד שתלהט, צולים את חזה העוף שתיים-שלוש דקות מכל צד, בודקים בסכין חדה שהבשר מוכן וצבעו לבן בתוך הנתח.
- מגישים בתוספת ירקות צלויים. כמובן שאפשר לצלות את העוף גם במנגל-גריל ביום יפה של פיקניק או ביום העצמאות.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך