קציצות בקר ברוטב צ'ילי מתוק שמכינים לבד

מאת: batchen2278

קציצות אפויות בתנור עם רוטב צ'ילי מתקתק וקל להכנה. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים על כל ביס. מתכון מושלם גם לילדים!

קציצות בקר רכות וטעימות עם רוטב צ'ילי מתוק שמכינים לבד.

חומרים לקציצות:
700 גרם בקר טחון
2 כפיות שמן שומשום
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
כף קטשופ
מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש (אופציונלי)

חומרים לרוטב:
כוס מים
3/4 כוס חומץ אורז
2/3 כוס סוכר
3 כפות קטשופ
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות סרירצ'ה (רוטב מחית פלפלים חריפה)
כפית צ'ילי יבש גרוס (לאוהבי חריף, ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
מלח, פלפל שחור
2 כפות קורנפלור מהולות בשתי כפות מים (שמים מאוחר יותר)

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקציצות - מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד שנוצרת מסה אחידה.
בעזרת כף מדידה יוצרים כדורים ומהם קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני.
אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12 דקות.
מכינים את הרוטב - בסיר רחב ושטוח מניחים את כל החומרים למעט הקורנפלור המהול במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ-15 דקות עד שהרוטב מסמיך. דקה לפני הסוף מוסיפים את הקורנפלור (מהול במים ומעורבב) אל הרוטב וטורפים עם מטרפה (הרוטב מסמיך תוך חצי דקה)
מכניסים את הקציצות לתוך סיר הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים עם אורז לבן.