חיתוכיות תמרים

מאת: leharshim

הכיבוד האולטימטיבי לסוכות! חיתוכיות תמרים נפלאות ובריאות, ללא מוצרי חלב וללא סוכר. מחזיקים תמיד גליל במקפיא, וכשרוצים לנשנש, פורסים ומגישים

חיתוכיות תמרים נפלאות, שהכי כיף להגיש אחרי ארוחת שבת עם קנקן תה, לנשנש במהלך היום עם הקפה או סתם לכבד אורחים שהפתיעו.

כדאי תמיד להחזיק גליל תמרים ושקדים במקפיא, ואז נשאר רק לפרוס ולהגיש.
אפשר לעצב אותן כפירמידות או פשוט ליצור גליל ולחתוך דיסקיות עגולות, טבעוניות, ללא חלב, ללא סוכר וכמובן - פליאו.

המרכיבים:
כוס וחצי שקדים פרוסים לגפרורים
כף אבקת קקאו
10 תמרים בינוניים מזן מג'הול, מגולענים
כף חמאת שקדים או כף שמן קוקוס
חצי כפית מלח אטלנטי
50 גרם קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהתמרים נטחנים והשקדים נקצצים. התערובת צריכה להיות מעט דביקה ולהתגבש לגוש, אם היא יבשה, בודקים כמות קטנה ביד, לוחצים את החומר ובודקים אם הוא נצמד לכדי מסה של בצק. לפעמים התמרים מעט יבשים, או קטנים והתערובת פירורית, במקרה כזה מוסיפים עוד תמר או שניים, או עוד כף חמאת שקדים או שמן קוקוס וטוחנים עוד דקה.
מניחים את התערובת על גבי נייר אפייה ומאחדים אותה ביד לגליל ארוך. אם רוצים ליצור צורת משולשים חתוכים, מעצבים את הגליל למשולש ארוך בעזרת כפות הידיים. זה די פשוט, ממש כמו לשחק בפלסטלינה.
מפזרים על נייר האפיה את הקוקוס הטחון ומגלגלים בו את הגליל, או את הגליל המעוצב כמשולש, עד שהוא מצופה מכל הצדדים.
מקפיאים את משולש התמרים לשעתיים או יותר, מוצאים מהמקפיא, מחכים חמש דקות שהגליל יתרכך מעט וחותכים בעזרת סכין שף גדולה וחדה לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. שומרים את החיתוכיות בקופסה אטומה במקפיא ומגישים קפוא.