לחוח כוסמת

מאת: kobyfridman

קובי פרידמן, השף הפשוט, מציג מתכון עם טוויסט ללחוח טבעוני, לחם תימני דק, אוורירי ומעלף, שמכינים דווקא מכוסמת

למתכון המלא גללו למטה.

משרים 500 גרם כוסמת ירוקה, לא קלויה, במים ל-8 שעות.


שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם 2.5 כוסות מים.



טוחנים לבלילה דקה, עד למרקם כמו של יוגורט.


מעבירים לקערת זכוכית ומכסים בצלחת. משאירים על השיש ל-24 שעות, עד שנוצרות בועות בחלק העליון.



אם הבועות מופיעות לפני הזמן, הבצק מוכן (תוכלו לראות שבחלק הפנימית של הצלחת שמכסה תיווצר לחות).


מוסיפים לבצק את התבלינים ומערבבים היטב.




משמנים מעט מחבת בתרסיס שמן, וכשהיא חמה, מוסיפים מצקת וחצי מהתערובת.





מטגנים עד שנוצרות בועות בחלק העליון.


כשמתייבש, מוציאים לנייר סופג.



 

מצרכים ל-8 לחוחים:

500 גרם כוסמת ירוקה (לא קלויה)
2.5 כוסות מים
2 כפות עלי זעתר ואורגנו יבשים
כף מלח
תרסיס שמן לטיגון

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת במים ל-8 שעות.
שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם 2.5 כוסות מים. טוחנים לבלילה דקה, עד למרקם כמו של יוגורט.
מעבירים לקערת זכוכית ומכסים בצלחת. משאירים על השיש ל-24 שעות, עד שנוצרות בועות בחלק העליון. אם הבועות מופיעות לפני הזמן, הבצק מוכן (תוכלו לראות שבחלק הפנימית של הצלחת שמכסה תיווצר לחות).
מוסיפים לבצק את התבלינים ומערבבים היטב.
משמנים מעט מחבת בתרסיס שמן, וכשהיא חמה, מוסיפים מצקת וחצי מהתערובת. מטגנים עד שנוצרות בועות בחלק העליון.
כשמתייבש, מוציאים לנייר סופג.
בתיאבון!

אם אתם רוצים ליהנות ממתכונים נוספים, היכנסו לדף הפייסבוק שלי, שם תוכלו למצוא כ-1,400 מתכונים מצולמים.