אבקת סלרי לתיבול

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן עם מתכון קל להכנה לאבקת סלרי ביתית - המלח של הטבע. מושלמת לשימוש בתבשילים, מרקים ומאפים



אבקת סלרי טבעית היא המלח של הטבע. מכינים אותה בקלות ונהנים מתבלין נהדר, נקי מתוספות, שמתאים לכל מיני תבשילים, מרקים ומאפים.

למתכון המלא גללו למטה.

שוטפים היטב את הסלרי מחול. מפרידים את הגבעולים מהעלים.


קוצצים היטב את הגבעולים ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות בתכנית טורבו, עד שהגבעולים מתייבשים. מערבבים כל מספר דקות.


מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
קוצצים את העלים ומכניסים לתנור בתבנית אפייה נוספת בחום של 130 מעלות, עד שמתייבשים גם הם.




אחרי שהעלים והגבעולים מתקררים, מכניסים לבלנדר חזק וטוחנים לאבקה. מתקבל תבלין סלרי נפלא.







מצרכים:

4 חבילות עלי סלרי (אמריקאי)

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הסלרי מחול. מפרידים את הגבעולים מהעלים.
קוצצים היטב את הגבעולים ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות בתכנית טורבו, עד שהגבעולים מתייבשים. מערבבים כל מספר דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
קוצצים את העלים ומכניסים לתנור בתבנית אפייה נוספת בחום של 130 מעלות, עד שמתייבשים גם הם.
אחרי שהעלים והגבעולים מתקררים, מכניסים לבלנדר חזק וטוחנים לאבקה. מתקבל תבלין סלרי נפלא.

בדף הפייסבוק שלי מחכים לכם למעלה מ-1,500 מתכונים פשוטים וטעימים עם כל שלבי ההכנה בתמונות. מוזמנים לבקר, לעשות לייק וליהנות.