מאפינס כרישה ותפוחי אדמה

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן עם מתכון מיוחד לחנוכה, של לביבות כרישה ותפוחי אדמה אפויות ונטולות גלוטן



למתכון המלא גללו למטה.

פורסים 1 ק"ג כרישה לטבעות של 1 ס"מ. מטגנים עד הזהבה פלוס עוד קצת.



מניחים על מסננת כדי להיפטר מעודפי השמן.


מרסקים במעבד מזון או על פומפיה גסה 6 תפוחי אדמה גדולים או 18 מיני תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה. סוחטים מנוזלים ומערבבים עם הכרישה.






מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח, 3 ביצים וחצי כפית סודה לשתייה. מערבבים היטב.




מרססים בשמן זית מנג'טים מספר 5 בתבנית מאפינס. ממלאים את המנג'טים בתערובת ומרססים מעל מעט שמן זית.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-50 דקות.



מצרכים ל-24 מאפינס:

1 ק"ג כרישה
6 תפוחי אדמה גדולים או 18 מיני תפוחי אדמה אדומים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 ביצים
חצי כפית סודה לשתייה
שמן זית לריסוס

אופן ההכנה:

פורסים את הכרישה לטבעות של 1 ס"מ. מטגנים עד הזהבה פלוס עוד קצת.
מניחים על מסננת כדי להיפטר מעודפי השמן.
מרסקים במעבד מזון או על פומפיה גסה את תפוחי האדמה. סוחטים מנוזלים ומערבבים עם הכרישה.
מוסיפים פלפל שחור ומלח, ביצים ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב.
מרססים בשמן זית מנג'טים מספר 5 בתבנית מאפינס. ממלאים את המנג'טים בתערובת ומרססים מעל מעט שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-50 דקות.

בדף הפייסבוק שלי  מחכים לכם המון מתכונים מצוינים ופשוטים עם תמונות של כל שלבי ההכנה. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק ולהתחיל ליהנות.