סלט סלק, גזר ותפוחים

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין סלט מרענן מסלק חי, תפוחים וגזר עם אגוזים ברוטב מתקתק



למתכון המלא גללו למטה.

מקלפים 3 סלקים. חותכים כל אחד ל-3 פרוסות עבות. בעזרת קורצן בצורת לב קורצים מכל פרוסה לב. חותכים על מנדולינה פרוסות דקות של 2 מ"מ מכל לב כזה, כדי ליצור פרוסות בצורת לב.
חותכים 3 תפוחי עץ חמוצים מסוג גרנד אלכסנדר ו-3 גזרים לג'וליאנים (רצועות דקיקות) בעזרת קולפן מיוחד או במעבד מזון.
מערבבים יחד את הסלק, התפוחים, הגזר וגרעינים מרימון שלם.



מכינים את הרוטב - מערבבים יחד בצנצנת 5 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות חומץ, 2 כפות שמן זית, 2 כפות דבש, 2 כפות סילאן, 2 כפות מיץ לימון וחצי כפית מלח.


שופכים את הרוטב על הסלט ומכניסים למקרר למספר שעות.


לפני ההגשה מפזרים על הסלט 100 גרם פקאנים ואגוזי מלך קלויים.





 

מצרכים:

3 סלקים
3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר (חמוצים)
3 גזרים
רימון

לרוטב:

5 כפות חומץ בלסמי
2 כפות חומץ
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח

להגשה: 100 גרם אגוזי מלך ופקאנים קלויים

אופן ההכנה:

מקלפים את הסלקים. חותכים כל אחד ל-3 פרוסות עבות. בעזרת קורצן בצורת לב קורצים מכל פרוסה לב. חותכים על מנדולינה פרוסות דקות של 2 מ"מ מכל לב כזה, כדי ליצור פרוסות בצורת לב.
חותכים את התפוחים והגזרים לג'וליאנים (רצועות דקיקות) בעזרת קולפן מיוחד או במעבד מזון.
מערבבים יחד את הסלק, התפוחים, הגזר וגרעינים מרימון שלם.
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
שופכים את הרוטב על הסלט ומכניסים למקרר למספר שעות.
לפני ההגשה מפזרים על הסלט את הפקאנים ואגוזי המלך קלויים.

דף הפייסבוק שלי מלא במתכונים טעימים ופשוטים עם תמונות של כל שלבי ההכנה. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק וליהנות מטיפים, חידושים והפתעות.