שבלולי קינמון ברוטב קרמל ופקאנים

מאת: maayankeenan

שבלולי קינמון ברוטב קרמל ופקאנים - מושלם לסופ"ש של סערה. רק אל תתפלאו אם השכנים יבואו בעקבות הריח

המתכון הבא משלב בין כמה דברים שאני לא יכולה לעמוד בפניהם: בצק שמרים מפנק, מלית קינמון עשירה ורוטב קרמל חלומי. אם תחברו את המרכיבים האלו ביחד, תקבלו שבלולי קינמון מפנקים עם רוטב קרמל. והבונוס הוא הריח המטריף שמתפשט בכל הבית בזמן האפייה.

בחרתי לאפות את שבלולי הקינמון שלי בתבנית עוגה עגולה, מה שלדעתי נותן למאפה מראה מרשים וחגיגי. כמובן שניתן לאפות בכל תבנית וצורה שתבחרו.

השבלולים למעשה נאפים על מצע של רוטב הקרמל, כך שלאחר האפייה הופכים את התבנית (בזהירות, קרמל חם עלול לגרום לכוויות) והמאפה כולו נעטף ברוטב קרמל חם ונוטף.



 

מצרכים:

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

8 גרם שמרים יבשים (כפית)

ביצה

125 מ״ל חלב

30 גרם סוכר (2 כפות)

35 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

 

למלית קינמון:

50 גרם חמאה

45 גרם סוכר חום כהה (3 כפות)

2 כפיות קינמון

 

לקרמל:

200 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

60 מ״ל שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

50 גרם פקאנים קלויים וקצוצים

 





 

הערות:

 

צילומים: מעיין קינן