מאפינס סלק עם שוקולד צ'יפס

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין מאפינס שוקולד צ'יפס מתוקים עם מרכיב מפתיע ובריא - סלק! מושלם לילדים שלא אוהבים ירקות



למתכון המלא גללו למטה.

מקציפים ידנית 4 ביצים. מוסיפים כוס וחצי סוכר דמררה ומקציפים קלות.


מרסקים במעבד מזון 2 סלקים מבושלים (אפשר להשתמש גם בשקית סלק בוואקום) ומוסיפים להם 2 שמנת של פעם (או שמנת רגילה).




מוסיפים את הסלק והשמנת לקערת הביצים עם הסוכר.
מוסיפים 3/4 כוס שמן זית, 2 כפיות תמצית וניל ומערבבים.


מוסיפים 3 כוסות קמח כוסמין מלא, שקית אבקת אפייה, 3/4 כפית סודה לשתייה ומעט מלח ומערבבים.


מוסיפים 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר 66% ומערבבים.




משמנים בתרסיס שמן מנג'טים מספר 5 ומניחים בתבנית מאפינס. ממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה.



מפזרים מעט שוקולד צ'יפס לקישוט ומכניסים לתנור חם על 190 מעלות ל-14 דקות ובודקים בעזרת קיסם שמוכן.







מצרכים ל-24 מאפינס:

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר דמררה
2 סלקים מבושלים (או שקית סלק בוואקום)
2 שמנת של פעם (אפשר גם שמנת רגילה)
3/4 כוס שמן זית
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
מעט מלח
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר 66%
שוקולד צ'יפס לקישוט

אופן ההכנה:

מקציפים ידנית את הביצים. מוסיפים את הסוכר ומקציפים קלות.
מרסקים במעבד מזון את הסלק ומוסיפים שמנת.
מוסיפים את הסלק והשמנת לקערת הביצים עם הסוכר.
מוסיפים שמן זית ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומעט מלח ומערבבים.
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
משמנים בתרסיס שמן מנג'טים מספר 5 ומניחים בתבנית מאפינס. ממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה. מפזרים מעט שוקולד צ'יפס לקישוט ומכניסים לתנור חם על 190 מעלות ל-14 דקות ובודקים בעזרת קיסם שמוכן.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים מעולים ופשוטים להכנה. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק ולהתחיל לבשל איתי.