מוס פטל

מאת: foodpage-team

צבע ורוד עדין, מרקם אוורירי שנמס בפה וטעם מתקתק של פירות. נעמי אבליוביץ' מכינה מוס פטל בכוסות עם קצפת מעל

מצרכים ל-8 מנות:
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
250 גרם פטל קפוא, מופשר
1/2 כוס סוכר
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס שמנת מתוקה


אופן הכנה:
• בקערית קטנה, מניחים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד עד לריכוך, כ-5 דקות.
• בקערה של מעבד מזון מניחים את הפטל עם 1/4 כוס סוכר ומעבדים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת למחית חלקה.
• מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
• מביאים סיר עם מים לרתיחה. כשהמים רותחים מניחים מעל קערה חסינת חום ובה החלבונים ויתר הסוכר. בעזרת מיקסר ידני, מקציפים עד שהתערובת חמה למגע.
• מסירים את הקערה מהאש ומקציפים היטב עד לקצף קשה ומבריק.
• מקפלים את הקצף למחית הפטל עד לתערובת אחידה.
• מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הפטל.
• יוצקים את המוס לקערות הגשה או לתבנית גדולה ומעבירים לצינון במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה מראש).
• מומלץ להגיש בתוספת פירות יער, פיסטוקים קלויים, קצפת או גלידה לבחירה.


מתכון וצילום באדיבות נעמי אבליוביץ' לאתר השף הלבן.


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים קינוחים? נסו את אלה:
עוגת ביסקוויטים של מיקי שמו
בראוניז 3 שוקולדים
עוגות שוקולד אישיות של שגב משה