קציצות חריימה מסלמון

מאת: meital2805

קציצות מסלמון שהופכות לחריימה בסיר. מתכון בלתי נשכח שתרצו להכין שוב ושוב

מצרכים:


לקציצות:
1 ק״ג נתח סלמון טרי, מבריק ובלי העור, עם ריח טוב של ים
4 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
כפית מלח
3 כפות פירורי לחם

לרוטב:
חצי כוס שמן זית
5 עגבניות חלוטות
4 גמבה קלוייה בתנור, קלופה וחתוכה גס (קורעים עם הידיים וזורקים לשמן)
2 ראשי שום (זה לא הרבה כמו שזה נשמע)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
3 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה (אם אוהבים)
כפית מלח דק לרוטב

אופן ההכנה:


לקצוץ את הסלמון בסכין לחתיכות קטנטנות.
להוסיף ארבע שיני שום קצוצות, ארבע כפות שמן זית, כפית מלח ו-3 כפות פירורי לחם.
לערבב היטב במשך חמש דקות.
לכדרר קציצות קטנות ולהניח במקרר על מגש.
להכין את הרוטב - לחמם בסוטאג' כחצי כוס שמן זית.
להוסיף שום, פפריקות, מלח, עגבניות חלוטות קצוצות גס, פלפלים קלויים קרועים וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה שקצצתם.
לבשל על אש גבוהה למשך 10 דקות.
לסדר את הקציצות בסיר, להוסיף זרזיף שמן זית מעליהן.
לבשל כ-10 דקות, לסגור את האש ולהוסיף פנימה את יתרת הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות.
בעזרת מצקת יוצקים מעט מהרוטב על הקציצות (לא הופכים ולא מערבבים).
אוכלים עם חלה. בתיאבון!

 

לעוד מתכונים מעולים של מיטל, היכנסו לבלוג שלה, הו מיידעל'ה.