תבשיל כוסמת וגריסי פנינה

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין תבשיל כוסמת עם גריסי פנינה, פלפלים בשני צבעים וגזר. מנה מלאת בריאות וטעם



למתכון המלא גללו למטה.

משרים כוס גריסי פנינה במים למשך שעתיים. שוטפים ומסננים.
מחממים בסוטאז' 2 כפות שמן זית או חמאה ומטגנים את כוס הגריסים וכוס כוסמת קלויה חומה למשך 5 דקות.


מוסיפים מים עד 1.5 ס"מ מעל הכוסמת והגריסים. מרתיחים ואחרי ההרתחה מעבירים לאש קטנה עד אידוי הנוזלים.


בינתיים קוצצים 3 בצלים גדולים ומטגנים עד קרמול. מוסיפים לבצלים פלפל אדום גדול, פלפל צהוב גדול ו-4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות, 1.5 כפות אבקת מרק פרווה וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומטגנים יחד 5 דקות.




מוסיפים 3/4 כוס מים ומבשלים על אש קטנה.


מוסיפים את הירקות לכוסמת ולגריסים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.





מצרכים:

כוס גריסי פנינה
2 כפות שמן זית או חמאה
כוס כוסמת קלויה חומה
מים
3 בצלים
פלפל אדום גדול
פלפל צהוב גדול
4 גזרים
1.5 כפות אבקת מרק פרווה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

משרים את גריסי הפנינה במים למשך שעתיים. שוטפים ומסננים.
מחממים בסוטאז' שמן זית או חמאה ומטגנים את הגריסים והכוסמת למשך 5 דקות.
מוסיפים מים עד 1.5 ס"מ מעל הכוסמת והגריסים. מרתיחים ואחרי ההרתחה מעבירים לאש קטנה עד אידוי הנוזלים.
בינתיים קוצצים את הבצלים ומטגנים עד קרמול. מוסיפים לבצלים את הפלפלים והגזרים חתוכים לקוביות קטנות, אבקת מרק ופלפל שחור גרוס ומטגנים יחד 5 דקות.
מוסיפים 3/4 כוס מים ומבשלים על אש קטנה.
מוסיפים את הירקות לכוסמת ולגריסים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תוכלו למצוא עוד למעלה מ-1,600 מתכונים טעימים ופשוטים.