פנקייקס ענקיים

מאת: maayankeenan

פנקייקס ענקיים שמכינים מ-5 מרכיבים בלבד. אין ארוחה מושלמת מזו לשבת בבוקר! מגישים עם מייפל או אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס

אם הייתה תחרות של ״ארוחת הבוקר המושלמת בשבת בבוקר״ אין לי ספק שפנקייק היה זוכה.

עם מייפל, אבקת סוכר, שוקולד או פירות יער, אין אחד שיכול לעמוד בפני צלחת של פנקייק.

אז איך אפשר לשפר את המנה הקלאסית הזאת? להגדיל אותה!

כי אם אי אפשר לעמוד בפני פנקייק, איך אפשר לעמוד בפני פנקייק ענק?

כדי להכין את הפנקייק האלו יש צורך ברינג, אני השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס״מ, אך ניתן להשתמש בכל גודל שרוצים.

חשוב לכל אורך ההכנה לטגן על אש נמוכה בלבד, אם תנסו להגביר את האש, התחתית תישרף לפני שהפנקייק יהיה מוכן ולא יהיה ניתן להפוך אותו.

המתכון הבא דורש 5 מרכיבים בלבד והתוצאה המתקבלת היא פנקייק אווריריים ורכים במיוחד.



מצרכים:

2 ביצים מופרדות

70 גרם קמח (חצי כוס)

כפית אבקת אפייה

45 גרם סוכר (3 כפות)

125 מ״ל חלב (חצי כוס)

 

  1. בקערה שמים את החלמונים, סוכר, אבקת אפייה, קמח, חלב ווניל וטורפים לתערובת אחידה ובלי גושים.

  2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עד שמתקבלות גבעות יציבות.

  3. מוסיפים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים לאחידות, חשוב לא לערבב כדי לא להוריד לתערובת את האוויר.

  4. משמנים מחבת ומחממים על אש קטנה כ- 7 דקות.

  5. משמנים היטב 2 רינגים ומניחים על המחבת, ממלאים כל רינג עד ל3/4 הגובה ומכסים במכסה.

  6. לאחר 10 דקות הופכים את הרינג בעדינות ומחכים עוד 2 דקות.

  7. מורידים את הרינגים מהמחבת ובעזרת העברת סכין בדפנות הרינג מחלצים את הפנקייק.

  8. ממשיכים באותה צורה עד סיום הבלילה, מפזרים מעט אבקת סוכר או מייפל וזוללים.




 

למתכונים מעולים נוספים של מעיין, היכנסו לבלוג שלה, Sun Fun Love.