חמוצים אסייתים

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין חמוצים אסייתים טעימים-טעימים. כדאי להכין כמות כפולה, כי הם מתחסלים ממש מהר!



למתכון המלא גללו למטה.

מפרקים את ראש הכרובית לפרחים קטנים.
חותכים חצי ראש כרוב לבן לקוביות גדולות (כ-3 ס"מ).
פורסים 3 גזרים לטבעות דקיקות.
חותכים 2 קולורבי למקלונים בעובי של כ-1 ס"מ.
פורסים 4 מלפפונים לטבעות בעובי 3 מ"מ.
פורסים 2 פלפלים אדומים ו-2 פלפלים צהובים לרצועות דקות באורך 3 ס"מ.
מערבבים בקערה את כל הירקות עם 4 שיני שום קצוצות דק (אפשר להחליף את השום ב-2 כפות ג'ינג'ר קצוץ).




מעבירים את הירקות ל-2 צנצנות ודוחסים היטב.


מכינים את המרינדה: מערבבים בסיר 8 כוסות מים, 2.5 כוסות חומץ, כוס סוכר ו-4 כפות שטוחות מלח. מרתיחים עד המסת הסוכר והמלח.
יוצקים את המרינדה לתוך הצנצנות (המרינדה צריכה לכסות היטב את הירקות) וסוגרים את הצנצנות.


משאירים את הצנצנות על השיש עד שהתכולה מתקררת לטמפרטורת החדר.
מכניסים למקרר. אחרי 24 שעות במקרר החמוצים מוכנים.

מצרכים:

ראש כרובית
חצי ראש כרוב לבן
3 גזרים
2 קולורבי
4 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
4 שיני שום קצוצות דק (או 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ)

למרינדה:

8 כוסות מים
2.5 כוסות חומץ
כוס סוכר
4 כפות שטוחות מלח

אופן ההכנה:

מפרקים את ראש הכרובית לפרחים קטנים.
חותכים את הכרוב לקוביות גדולות (כ-3 ס"מ).
פורסים את הגזרים לטבעות דקיקות.
חותכים את הקולורבי למקלונים בעובי של כ-1 ס"מ.
פורסים את המלפפונים לטבעות בעובי 3 מ"מ.
פורסים את הפלפלים אדומים והצהובים לרצועות דקות באורך 3 ס"מ.
מערבבים בקערה את כל הירקות עם שיני השום.
מעבירים את הירקות ל-2 צנצנות ודוחסים היטב.
מכינים את המרינדה: מערבבים בסיר מים, חומץ, סוכר ומלח. מרתיחים עד המסת הסוכר והמלח.
יוצקים את המרינדה לתוך הצנצנות (המרינדה צריכה לכסות היטב את הירקות) וסוגרים את הצנצנות.
משאירים את הצנצנות על השיש עד שהתכולה מתקררת לטמפרטורת החדר.
מכניסים למקרר. אחרי 24 שעות במקרר החמוצים מוכנים.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים פשוטים וטעימים עם תמונות של שלבי ההכנה. מוזמנים לבקר!