פאי שוקולד

מאת: maayankeenan

פאי שוקולד מושחת עם קלתית בצק פריך ומלית פאדג'ית. זהירות, אי אפשר לעמוד בפניו

כשבא לי משהו טעים ומפנק במיוחד התשובה היא תמיד שוקולד.

את הפאי הבא הכנתי בצהרי יום שישי כדי שיהיה בבית משהו מפנק עם הקפה של שבת בבוקר ואת השאריות תכננתי לקחת לעבודה. מה שלא חשבתי שיקרה הוא שהפאי ייצא כל כך מוצלח שלא ישארו לי שאריות. אם אתם בדיאטה, זהו לא הפאי בשבילכם, כי פשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

הפאי מורכב מקלתית בצק פריך (שאופים בקלות ביחד עם המלית) ומלית שוקולד בראוני פאדג׳ית ועסיסית שניתן לשדרג על ידי הוספת אגוזים או שוקולדים שונים.

אני בחרתי לקשט את הפאי המוכן בעיגולי אבקת סוכר, אבל האמת היא שהוא מוצלח כמו שהוא וזה לא חובה. אם בא לכם לשדרג אותו אפילו יותר, ניתן לצפות באמצעות הכנת גנאש שוקולד פשוט ולקשט בסוכריות, שוקולדים קצוצים, אגוזים וכו׳.



מצרכים:

לבצק

150 גרם קמח
100 גרם חמאה
30 גרם אבקת סוכר
כפית מחית וניל
ביצה
2 כפות חלב
קורט מלח

למילוי

200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
200 גרם סוכר (כוס)
15 גרם אבקת קקאו (כף)
2 ביצים
35 גרם קמח (רבע כוס)

אופן ההכנה:

  1. מתחילים מהכנת הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.

  2. מעבירים את התערובות למשטח עבודה ומאחדים באמצעות הידיים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

  3. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

  4. בקערה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לאחידות.

  5. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים עד שהאבקות נטמעות בבלילה.

  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק ומעבירים לתבנית. דואגים לכסות את כל שטח התבנית בבצק. אם נוצרים חורים, סותמים אותם באמצעות שאריות בצק.

  7. מהדקים היטב את הדפנות, דוקרים את הקלתית במזלג ומעבירים להקפאה ל-15 דקות.

  8. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא בטורבו).

  9. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מעבירים את המילוי כך שיכסה את כל שטח הקלתית ואופים כ-40 דקות.

  10. בודקים בעזרת קיסם. הפאי מוכן כאשר הקיסם יוצא עם פירורים לחים.




הערות:



למתכונים מעולים נוספים של מעיין, בקרו בבלוג שלה, Sun Fun Love.