קניידלך משודרגים עם בצל מטוגן

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין קניידלך נפלאים עם בצל מטוגן. המתכון שישדרג לכם את המרק המסורתי של ליל הסדר



למתכון המלא גללו למטה.

קוצצים את 2 הבצלים דק דק ומטגנים.

מערבבים בקערה 1.5 כוסות קמח מצה, כף אבקת מרק פרווה, חצי כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה, 3 כפות שמן זית, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.



מוסיפים לתערובת כוס וחצי מים רותחים ומערבבים. מניחים בצד לרבע שעה.



מוסיפים לתערובת המצוננת 4 ביצים, אחת אחרי השנייה.







מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומניחים בצד לחצי שעה.

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.





בידיים לחות יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.



מרתיחים בסיר מים לבישול הקניידלך עם כף אבקת מרק פרווה. מכניסים את הכדורים במספר סבבים. מוציאים אותם אחרי שצפים בסיר למשך כ-2 דקות.



מבשלים את הכדורים בנפרד מהמרק כדי להשאיר אותו צח. אחרי שהם מוכנים אפשר להוסיף אותם למרק ולהגיש.



מצרכים: 

1.5 כוסות קמח מצה
2 כפות אבקת מרק פרווה
חצי כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה ועוד חצי כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 בצלים
1.5 כוסות מים רותחים
4 ביצים
מים לבישול

אופן ההכנה:

קוצצים בצלים דק דק ומטגנים.
מערבבים בקערה קמח מצה, כף אבקת מרק, חצי כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
מוסיפים לתערובת מים רותחים ומערבבים. מניחים בצד לרבע שעה.
מוסיפים לתערובת המצוננת את הביצים, אחת אחרי השנייה.
מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומניחים בצד לחצי שעה.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
בידיים לחות יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.
מרתיחים בסיר מים לבישול הקניידלך עם כף אבקת מרק פרווה. מכניסים את הכדורים במספר סבבים. מוציאים אותם אחרי שצפים בסיר למשך כ-2 דקות.
מבשלים את הכדורים בנפרד מהמרק כדי להשאיר אותו צח. אחרי שהם מוכנים אפשר להוסיף אותם למרק ולהגיש. חג שמח!

 

מחפשים עוד מתכונים פשוטים וטעימים? מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי.