סלט קיסר עם סלמון וערמונים

מאת: oracoren

סלט קיסר עם טוויסט שעולה על המקור - קוביות סלמון מטוגנות בציפוי פירורי לחם, ערמונים ופרמזן

המתכון לקוח מתוך הספר "100 מתכוני חגים ומועדים" של אורה קורן שמתוכנן לצאת בקרוב. תימכו עכשיו בפרויקט ההדסטארט שלה כדי להבטיח את יציאתו!

מצרכים ל-2 מנות

1-2 פרוסות סלמון טרי
1 חסה מאורכת
1 שקית ערמונים קלויים מוכנים לאכילה
30 גרם פרמזן מגוררת
מעט שמן זית לצריבת הערמונים
מעט רוטב טריאקי/סויה
קמח
ביצה
כחצי כוס פירורי לחם
שמן זית
מלח, פלפל

לרוטב:
2 כפות מיונז
2 כפיות חרדל
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות (לא לוותר!)
2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
1-2 כפיות מים לדילול המיונז
קורט מלח
2 פילטים אנשובי (ניתן למצוא במעדניות)

אופן ההכנה

חותכים את הסלמון לקוביות בגודל ביס ומתבלים במעט רוטב טריאקי או סויה. מוציאים לנייר סופג ומייבשים.

מכינים 3 קערות – אחת עם קמח, שניה עם ביצה ושלישית עם פירורי לחם. מתבלים כל אחת במלח ופלפל. טובלים כל קוביית סלמון בקמח מכל הצדדים. מעבירים לטבילה בביצה, מרימים עם מזלג כך שעודפי הביצה יטפטפו בחזרה לקערה. מעבירים לציפוי בפירורי הלחם.

מטגנים בשמן זית. הסלמון יכול להישאר מעט נא בחלק הפנימי, אם אוהבים אותו כך. מעבירים שוב לנייר סופג

מערבבים מיונז עם חרדל, מרסקים או מועכים אנשובי ומוסיפים. מצרפים שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומדללים עם מיץ לימון ושמן זית. אם המיונז נותר מאוד סמיך, אפשר לדלל עם מעט מים קרים.

צורבים את הערמונים במחבת עם שמן זית ומוציאים למשטח לצינון. כמו אגוזים, הם מתרככים בחימום ויתקשו לאחר שיתקררו.

הרכבת המנה

חותכים את החסה לרצועות בגודל שנוח לאכול. מערבבים עם רוטב המיונז. מצרפים מחצית מהפרמזן ומהערמונים ומערבבים. מעבירים לקערות הגשה אישיות ומפזרים מעל את המחצית השניה של הערמונים והפרמזן. מניחים מעל את קוביות הסלמון המטוגנות.