בראוניז שוקולד-תפוז

מאת: foodpage-team

אין מישהו שלא אוהב בראוניז, ובגרסה הזאת, עם תוספת של תפוזים, אתם אפילו תאהבו אותם יותר

מצרכים לתבנית בגודל 24*30:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה
3 ביצים
1/4 כוס ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גרנד מרנייה)
קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
1 כוס (140 גרם) קמח


לקישוט:
אבקת סוכר


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.
• ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
• מוסיפים סוכר, ביצים, ליקר תפוזים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים.
• מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה.
• יוצקים לתבנית ומחליקים.
• אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד שהשכבה העליונה מתכסה קרום ויציבה למגע. מצננים היטב.
• שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה חותכים לריבועים או עיגולים ומפזרים אבקת סוכר.


המתכון באדיבות שי לי ליפא לחברת מאנה המשיקה 2 קמחים חדשים בסדרת מאסטר שף – קמח לבן רב תכליתי מקצועי וקמח חיטה תופח מאליו.
צילום: דן לב.


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד? נסו את אלה:
בייגלה בציפוי שוקולד
עוגת שוקולד בחושה
ממתק קוקוס ושוקולד