לחמניות לפסח עם עשבי תיבול

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין לחמניות עם עשבי תיבול כשרות לפסח. טעימות, קלות להכנה ונחטפות בשניות



למתכון המלא גללו למטה.

מרתיחים יחד 3 כוסות מים ו-3/4 כוס שמן. כשרותח, מכבים את האש.


בינתיים מערבבים יחד בקערה 3 כוסות קמח מצה, כפית מלח, כפית אבקת אפייה, כפית עלי זעתר יבשים טחונים, כפית עלי אורגנו יבשים טחונים ורבע כפית פלפל שחור גרוס.




מוסיפים את תערובת קמח המצה למים והשמן. מערבבים 3 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה ומצננים.




מוסיפים לתערובת ביצה תוך כדי ערבוב. כשהביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים ביצה נוספת, וכך את כל 4 הביצים. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.




מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה ומפזרים מעל שומשום קלוי.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לכ-20 דקות. מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 25 דקות. אל תפתחו את דלת התנור באמצע האפייה, כדי שהלחמניות לא תקרוסנה.



מצרכים (לכ-20 לחמניות):

3 כוסות מים
3/4 כוס שמן
3 כוסות קמח מצה
כפית מלח
כפית אבקת אפייה
כפית עלי זעתר יבשים טחונים
כפית עלי אורגנו יבשים טחונים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
4 ביצים
שומשום קלוי

אופן ההכנה:

מרתיחים יחד מים ושמן. כשרותח, מכבים את האש.
בינתיים מערבבים יחד בקערה קמח מצה, מלח, אבקת אפייה, עלי זעתר, עלי אורגנו ופלפל שחור.
מוסיפים את תערובת קמח המצה למים והשמן. מערבבים 3 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה ומצננים.
מוסיפים לתערובת ביצה תוך כדי ערבוב. כשהביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים ביצה נוספת, וכך את כל הביצים. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה ומפזרים מעל שומשום קלוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לכ-20 דקות. מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 25 דקות. אל תפתחו את דלת התנור באמצע האפייה, כדי שהלחמניות לא תקרוסנה.

מוזמנים ליהנות מעוד המון מתכונים טעימים, מעניינים ופשוטים שמחכים לכם בדף הפייסבוק שלי.