דונאטס טבעוניים ללא גלוטן

מאת: foodpage-team

הם טבעוניים, אפשר להכין אותם ללא גלוטן, והם ממש, אבל ממש, טעימים! דונאטס מושלמים בשלל ציפויים

מצרכים (ל-6 דונאטס):

60 מ"ל מי חומוס (מים מקופסת שימורים של חומוס)
60 מ"ל חלב שקדים לא ממותק חמים
30 גרם שמן קוקוס מומס
25 גרם סוכר
30 מ"ל סירופ אגבה
1 כף תמצית וניל
40 גרם רסק תפוחים לא ממותק
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
40 גרם אבקת קקאו
75 גרם קמח שקדים
90 גרם קמח רגיל
מעט מלח

אופן ההכנה:

חממו את התנור ל-190 מעלות ושמנו מעט תבנית של דונאטס (אפשר לקנות תבניות דונאטס בחנויות אפייה וחנויות הסטוק השונות).

הקציפו במיקסר את מי החומוס. הניחו בצד.

ערבבו בקערה גדולה את שמן הקוקוס המומס, סוכר, סירופ אגבה, תמצית וניל וקורט מלח. ערבבו פנימה את רסק התפוחים ואת חלב השקדים החמים. ערבבו היטב עד לאיחוד. הוסיפו את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקת הקקאו, קמח השקדים והקמח הרגיל וערבבו לאיחוד.

הוסיפו לקערה את מי החומוס המוקצפים וערבבו בעדינות בתנועות קיפול. אם התערובת דלילה מדי, הוסיפו מעט קמח כדי להסמיך אותה.

העבירו את התערובת לשקית זילוף וחיתכו את קצה השקית. זלפו את התערובת לתוך תבנית האפייה ואפו למשך כ-20-15 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

בזמן שהדונאטס המוכנים מצטננים, הכינו כל ציפוי שאתם אוהבים. אפשר, למשל, להמיס שוקולד צ'יפס מריר ולהוסיף מעט שמן קוקוס וסירופ אגבה. טבלו את הדונאטס בציפוי ופזרו מעל סוכריות.

אפשר להכין את הדונאטס גם ללא גלוטן - פשוט החליפו את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.















 המתכון מתוך הבלוג של איווה, Let's Eat Smart. היכנסו לבלוג שלה כדי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים.