סמבוסק מצה במילוי חומוס

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין יופי של מנה ראשונה לפסח - בורקס מצה במילוי תערובת חומוס ותבלינים



למתכון המלא גללו למטה.

חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומרטיבים עד רכות. מניחים זו לצד זו.


משרים 500 גרם חומוס ל-18 שעות.
אחרי ההשרייה טוחנים את החומוס עם חצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה, בצל ו-8 שיני שום.
אחרי הטחינה מוסיפים כוס מים, כף כמון וכפית מלח ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כשעה.


מטגנים את שני הבצלים הנותרים ומוסיפים אותם יחד עם כף כורכום לתערובת.




מניחים במרכז משולש מצה אחד תערובת חומוס. סוגרים עם המשולש השני ומהדקים את הקצוות.




מניחים את המשולשים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים מעל ביצה ומקשטים עם שומשום קלוי ושומשום שחור.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.

מצרכים:

מצות
500 גרם גרגירי חומוס
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
3 בצלים
8 שיני שום
כוס מים
כף כמון
כפית מלח
כף כורכום
ביצה
שומשום קלוי ושומשום שחור לקישוט

אופן ההכנה:

חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומרטיבים עד רכות. מניחים זו לצד זו.
משרים את החומוס ל-18 שעות.
אחרי ההשרייה טוחנים את החומוס עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל אחד ושום.
אחרי הטחינה מוסיפים מים, כמון ומלח ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כשעה.
מטגנים את שני הבצלים הנותרים ומוסיפים אותם יחד עם כורכום לתערובת.
מניחים במרכז משולש מצה אחד תערובת חומוס. סוגרים עם המשולש השני ומהדקים את הקצוות.
מניחים את המשולשים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים מעל ביצה ומקשטים עם שומשום קלוי ושומשום שחור.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תוכלו למצוא עוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.