טעמייה - פלאפל פול מצרי

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין טעמייה - פלאפל פול מצרי מעולה, שאי אפשר להפסיק לנשנש



למתכון המלא גללו למטה.

משרים 1 ק"ג פול קטן מקולף שבור בקערה עם הרבה מים וכפית סודה לשתייה. אחרי השרייה של כ-24-18 שעות, מסננים ושוטפים.




טוחנים את הפול במטחנת בשר עם חורים קטנים יחד עם בצל אחד, חצי ראש שום, חבילת כוסברה וחבילת פטרוזיליה.




מוסיפים לתערובת הפול 3/4 כוס מים ומערבבים.
מוסיפים 2 כפיות כמון, 2.5 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.




משאירים לנוח במקרר לפחות שעה לפני הטיגון.
מחממים שמן עמוק לטיגון, יוצרים כדורים בעזרת מכשיר פלאפל ומטגנים אותם עד הזהבה פלוס. כשמוכנים, מוציאים לנייר סופג.





מצרכים:

1 ק"ג פול קטן מקולף שבור
כפית סודה לשתייה
בצל
חצי ראש שום
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
3/4 כוס מים
2 כפיות כמון
2.5 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

משרים את הפול בקערה עם הרבה מים וכפית סודה לשתייה. אפשר לקנות את הפול בחנויות תבלינים ובשווקים. אחרי השרייה של כ-24-18 שעות, מסננים ושוטפים.
טוחנים את הפול במטחנת בשר עם חורים קטנים יחד עם בצל, שום, כוסברה ופטרוזיליה.
מוסיפים לתערובת הפול מים ומערבבים.
מוסיפים כמון, מלח ופלפל.
משאירים לנוח במקרר לפחות שעה לפני הטיגון.
מחממים שמן עמוק לטיגון, יוצרים כדורים בעזרת מכשיר פלאפל ומטגנים אותם עד הזהבה פלוס. כשמוכנים, מוציאים לנייר סופג.

אם נשארת תערובת שלא השתמשתם בה, ניתן להקפיא אותה, וכשרוצים פשוט מפשירים ומטגנים. אפשר להשאיר בהקפאה עד שנה. מ-1 ק"ג פול תצא לכם תערובת של 2.5 ק"ג.



רוצים עוד מתכונים טעימים ופשוטים? בואו לבקר בדף הפייסבוק שלי!