בצלים מקורמלים בשני צבעים

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין בצלים מקורמלים במרינדה. תוספת נהדרת לכל ארוחה, בשרית או חלבית



למתכון המלא גללו למטה.

חוצים את הבצלים לאורכם, מהשורש לניצן. מקלפים ומורידים את השורש, אבל לא עד הסוף, כך שהגלדים יישארו מחוברים. מורידים עם סכין 2 מ"מ מהכיפה של כל חצי בצל, כדי שיהיה בסיס יציב. מניחים את הבצלים על נייר אפייה בתבנית אפייה, כשהכיפה הקטומה על הנייר.


מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתוש, 4 כפות סילאן, 4 כפות סויה, כף חומץ בלסמי, כף וחצי סוכר, כפית טימין יבש, רבע כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.


מורחים את המרינדה בעזרת מברשת על החלק העליון של הבצלים.




מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מורחים שוב מהמרינדה ומכניסים לתנור על 160 מעלות למשך 20 דקות נוספות.



מצרכים:

5 בצלים לבנים
5 בצלים סגולים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
כף חומץ בלסמי
1.5 כפות סוכר
כפית טימין יבש
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

חוצים את הבצלים לאורכם, מהשורש לניצן. מקלפים ומורידים את השורש, אבל לא עד הסוף, כך שהגלדים יישארו מחוברים. מורידים עם סכין 2 מ"מ מהכיפה של כל חצי בצל, כדי שיהיה בסיס יציב. מניחים את הבצלים על נייר אפייה בתבנית אפייה, כשהכיפה הקטומה על הנייר.
מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן זית, שום כתוש, סילאן, סויה, בלסמי, סוכר, טימין, מלח ופלפל שחור.
מורחים את המרינדה בעזרת מברשת על החלק העליון של הבצלים.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מורחים שוב מהמרינדה ומכניסים לתנור על 160 מעלות למשך 20 דקות נוספות.

רוצים ליהנות מעוד המון מתכונים טעימים ופשוטים? בואו לבקר בדף הפייסבוק שלי!