בורקס לב במילוי תפוחי אדמה וגבינות

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין בורקס בצורת לב מבצק עלים עם מלית של תפוחי אדמה וגבינות. מתכון מעולה גם לילדים



למתכון המלא גללו למטה.

מפשירים חבילת בצק עלים.
מבשלים 1 ק"ג תפוחי אדמה עד שמתרככים. מסננים מהמים, מועכים לפירה ומצננים.
מוסיפים לפירה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם גבינה בולגרית 5% מעודנת מגוררת, 2 ביצים וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב.




פורסים את הבצק על משטח העבודה, מרדדים לעובי 2 מ"מ וחותכים עם סכין פיצה לריבועים של 10 ס"מ.


מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומכסים בריבוע נוסף. מכניסים לתבנית להכנת בורקס בצורת לב, לוחצים עם הידיים ומסירים את שאריות הבצק מסביב.




מניחים את לבבות הבורקס על נייר אפייה בתבנית אפייה.


טורפים בקערה קטנה ביצה עם 3 כפיות מים ומורחים על הבורקסים.
קולים קצת שומשום על מחבת יבשה ומפזרים על הבורקסים.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבורקסים מקבלים צבע שחום ויפה.



מצרכים:

חבילת בצק עלים
1 ק"ג תפוחי אדמה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית 5% מעודנת מגוררת
2 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

מפשירים חבילת בצק עלים.
מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים. מסננים מהמים, מועכים לפירה ומצננים.
מוסיפים לפירה גבינה צהובה, גבינה בולגרית, ביצים ופלפל שחור. מערבבים היטב.
פורסים את הבצק על משטח העבודה, מרדדים לעובי 2 מ"מ וחותכים עם סכין פיצה לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומכסים בריבוע נוסף. מכניסים לתבנית להכנת בורקס בצורת לב, לוחצים עם הידיים ומסירים את שאריות הבצק מסביב.
מניחים את לבבות הבורקס על נייר אפייה בתבנית אפייה.
טורפים בקערה קטנה ביצה עם מים ומורחים על הבורקסים.
קולים קצת שומשום על מחבת יבשה ומפזרים על הבורקסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבורקסים מקבלים צבע שחום ויפה.

 

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תוכלו למצוא עוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.