עוגיות גרנולה עם גוג'י ברי ושוקולד לבן

מאת: eshetstyle

עוגיות גרנולה מעולות עם גוג'י ברי ושוקולד לבן, בלי טיפת קמח ואפשריות להכנה גם ללא גלוטן. זהירות, הן ממש ממכרות

עוגיות גרנולה הן העוגיות הקבועות פה בבית, וכולנו, באמת כולנו, פשוט מכורים! אני מכינה אותן בהמון ורסיות והן כל כך טעימות וקלות להכנה.

בעיקרון אפשר לשלב בתערובת מה שמתחשק, רק דבר אחד צריך לומר עם יד על הלב - אם מורידים את השוקולד צ'יפס, זה אפשרי וזה גם טעים אבל זו פשוט לא אותה הנאה, אז חבל.

הוורסיה הזו היא עם שוקולד לבן וטיפה ניחוח של תפוז (אם רוצים) – והעוגיות יוצאות ממכרות ברמה שאם תצליחו לאכול פחות מ-3 עם הקפה, כנראה שכוח הרצון שלכם הוא באמת משהו מיוחד.



רכיבים (לכ-20 עוגיות)

ביצה
3/4 כוס חד פעמית (כ-85 מ"ל) שמן
1 כף סילאן
1/2 כוס חד פעמית (כ-6 כפות גדושות, כ-70 גרם) סוכר חום
כף מיץ תפוזים (אפשר להחליף בכף מים)
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ (אפשר בלי)
2 חופנים גוג'י ברי מושרים כ-5 דקות במי ברז, סחוטים וקצוצים (אפשר להחליף בחמוציות אבל בהזדמנות אחרת כדאי לנסות עם ג'וג'י ברי)
כחצי כפית גרידת תפוז (אפשר בלי)
כרבע כפית קינמון טחון (אפשר בלי)
קורט אגוז מוסקט (אפשר בלי)
קורט מלח
2 כוסות חד פעמיות (כ-140 גרם) קוואקר דק
2 כוסות חד פעמיות (כ-160 גרם) קוואקר עבה
חופן או שניים שוקולד צ'יפס לבן (כחצי כוס חד פעמית או יותר, אפשר להחליף בכל סוג שוקולד)

כוס חד פעמית – הכוונה לכוס חד פעמית שקופה של שתיה קלה שהיא יותר קטנה (בערך 3/4) מכוס מדידה רגילה

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור על 180 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה) ולרפד את תבנית התנור בנייר אפיה.

  2. לשפוך הכל לקערה לפי סדר המצרכים. לטרוף עם מזלג את הביצה והרטובים לאיחוד לפני הוספת הקוואקר. להמשיך לערבב עוד כדקה לאחר ההוספה. הכי טוב פשוט "ללוש" עם היד – נוצרת עיסה לא ממש אחידה וזה בדיוק בסדר.

  3. בידיים רטובות (חשוב!) ליצור כדורונים ביד, תוך כדי מעיכת העיסה והעברה מיד ליד, פעם או פעמיים לאיחוד. לשטח מעט על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. יש לשמור על חצי סנטימטר בין אחת לשניה.

  4. להכניס לתנור לכ-20-25 דקות.




 

טיפים חשובים להכנה מוצלחת וקלה

בתיאבון!

 

לעוד מתכונים מעולים של טליה, מוזמנים להיכנס לבלוג שלה, Eshet Style.